BH scena

U Kreševu održana biciklijada “Biciklom do zdravlja”

4 (Custom)

Prošle nedjelje članovi Brdsko biciklističkog kluba u suradnji sa Domom zdravlja Kreševo organizirali su promotivnu vožnju Biciklom do zdravlja. Broj prijavljeni vozača gotovo identičan prošlogodišnjem, što je kako kažu organizatori više nego dobra brojka obzirom na loše vrijeme.  Cilj održavanja ove vožnje kako samo ime kaže bila je promocija biciklizma kao sporta i njegove uloge u zdravlju.

4 (Custom) 6 (Custom)

Ovu ideju pozdravili su mnogi Kreševljaci kao i gosti iz Lepenice, Kiseljaka, Fojnice te okolnih mjesta. Kako je i bilo planirano već u 10:00 počeli su se skupljati prvi biciklisti, uslijedile su prijave i podjele startnih brojeva, bedževa i prirodne izvorske vode NEVRA, a u 11:00 start. Pod policijskom pratnjom mladi i stari, muškarci i žene uputili su se niz glavnu kreševsku ulicu pa dalje do Paškine kave i Polja preko Kremenjaka do Komara pa natrag u Kreševo.

1 (Custom) 7 (Custom)

Povratkom u Kreševo nastavljeno je druženja, a organizirano je i natjecanje u dvije discipline – spora vožnja i poligon. Posebnu pažnju privukla je spora vožnja gdje je mladi Marin Oborović imao zadatak odbraniti prvo mjesto, kao i prošle godine Selimović mu je ponovno bio najveća prijetnja. Nakon tri kola zasluženo prvo mijesto odbranio je Marin Oborovć, drugi je bio Selmir Selimović, treće mijsto osvojio je Luka Buljan. Na ovogodišnjem Biciklom do zdravlja uvedena je još jedna natjecateljska disciplina, poligon. Petnaestak prijavljenih pokušalo je u što kraćem roku preći sedam prepreka, u prvom krugu to je pošlo za rukom samo mladom članu BK Lepenica Benitu Mediću. Da bi dobili osvajače drugog i trećeg mjesta organizatori su bili prisiljeni pojednostavniti stazu pa su tako nakon drugog kruga madelje osvojili Dubravko Kesić za drugo i Marin Oborović za treće mijesto.

10 (Custom) 9 (Custom)

Nakon službenog programa i podjele diploma najboljim u sporoj utrci, najmlađem i najstarijem učesniku organizirane su i prigodne brdsko biciklističke ture. Ture su podjeljene na prema stupnju težine na laku, srednju i tešku odnosno prava Kreševo-Vranci druga Kreševo-Vranci-Orašak-Grad-Kreševo i treća Kreševo-Blinje-Vaganj-Crna rijeka-Botunja-Lepenica-Kreševo. Gotovo pola učesnika priključilo se jednoj od biciklističkih tura te provelo ostatak dana u prirodi.

Foto galeriju možete pogledati na Facebook stranici BBK Kreševo

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.