BH scena

3. međunarodna trka “Extreme bike race – Velika nagrada Modriče”

U nedelju 20.06.2010. godine u Modriči je održana Treća međunarodna biciklistička trka „Extreme bike race -Velika nagrada Modriče“ na kojoj je učešće uzelo 47 takmičara iz zemlje i inostranstva. Tog dana Modriča je bila centar brdskog biciklizma Bosne i Hercegovine. Modriča je ovom sportsko-turističkom manifestacijom pokazala svoje potencijale i stigla na mapu manifestacionog turizma Bosne i Hercegovine. Raduje, da su se pojavili takmičari iz više gradova BiH, Srbije, Crne Gore i Portugala. Uz nadmetanje i borbu, kroz druženje smo širili granice prijateljstva i poruke zdravog sportskog duha.

Trka je bodovana za šampionat Bosne i Hercegovine i bila je podeljena u dvije kategorije, hobi vozače i za licencirane vozače. Kod licenciranih takmičara koji su prešli 34,4 kilometra najbrži je bio Oliver Štrbac iz srbijanskog Fanatika. Drugi je Marko Čurčić iz Progresiva Beograd, a treći Ivan Jovanović iz Kraljeva. Od 33 takmičara iz kategorije Hobi koji su vozili na stazi od 12,9 kilometara, najuspješniji je bio Aleksandar Đurović iz Kraljeva, drugi Hermida Dino Ramović iz crnogorskog Bijelog Polja, a treći Endre Kalmar iz srbijanskog Capriola.


Na startu utrke u centru Modriče okupio se veliki broj biciklista iz zemlje i regiona


Najuspešnijim takmičarima dodijeljeni su pehari, šampanjci, kao i vrijedne novčane nagrade.

Staza je bila prezahtjevna, a kiša je u finišu trke još više otežala biciklistima posao. Ipak, raduje nas masovnost i pažnja koju je ovogodišnja Velika nagrada Modriče privukla.Težimo da ovaj projekat preraste u tradiciju naše opštine, da iz godine u godinu bude sveobuhvatniji i kvalitetniji.

S obzirom da se radi o trećoj po redu trci ovakvog karaktera, koja se održala u Modriči, mi, kao organizatori, smo prezadovoljni jer se na naš poziv odazvao veliki broj takmičara iz raznih biciklističkih klubova BiH kao i zemalja u okruženju.


Staza je bila izuzetno zahtjevna, kako kondiciono tako i tehnički

Večer pred trku i večer posle trke za takmičare iz drugih država i udaljenih gradova BiH smo obezbijedili prenoćište, a posle trke za sve takmičare i o volontere smo obezbjedili hranu i piće.

U ovom nesvakidašnjem sportsko-turističkom događaju na najbolji način su prezentovane ljepote našeg grada, jer je trka najvećim dijelom vožena po brdu Majna čiji prirodni potencijali pružaju velike mogućnosti razvoju ovog sporta . Zbog toga smatramo da smo višestruko doprinijeli promovisanju našeg grada kako u svim krajevima BiH, tako i u državama u okruženju.

Takmičenje je snimljeno i fotografisano, a fotografije i detaljne informacije o takmičenju su objavljene na našoj internet stranici www.recem-md.com

PR Razvojno edukacioni centar RECEM Modriča

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

One Reply to “3. međunarodna trka “Extreme bike race – Velika nagrada Modriče”

  1. Svaka cast organizatoru! Nisam bio na trci ali sudeci po ovom tekstu to je to! Nadam se da ce te narednih godina istrajati i ovu trku pretvoriti u nesto cemu se raduju bajkeri iz drzave kao i iz inostranstva. Jedino me buni naziv: “Extrem” Bike Race- a duzina staze 34km 😉
    Samo tako nastavite!

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.