BH scena

Održan Sarajevo Grand Prix, oboren Guinnissovog rekord!

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Tačan broj prijavljenih za obaranje Guinnissovog rekorda u najdužoj biciklističkoj liniji bio je 1490, na sam start i prijavu došlo je 1100, a rekord je oboren sa 984 biciklista. Za deset dana doći će i zvanična potrvrda iz Guinnissa da je Sarajevo Grand Prix vlasnik novog rekorda.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Biciklisti su došli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, dok su takmičari došli iz 14 zemalja svijeta.Najbolji i najbrži bh vozač ove godine bio je Mujo Kurtović, koji je i reprezentativac BiH u biciklizmu.Najmlađi vozač došao je iz Bugarske,Ivan Muharaton koji je za učešće morao dobiti dozvolu Ministarstva Bugarske.Treće mjesto na Sarajevu Grand Prixu osvojio je srpski biciklista Stefan Stefanović, drvo mjesto izborio je rus Sergej Byelik, a prvo mjesto i veliku nagradu SGP-a i žutu majicu Grand Prix osvojio je slovenac Gašpar Katrašnik.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Tokom čekanja takmičara na Vilsonovom šetalištu održan je prigodan zabavni program, te predstavljena umjetnička instalacije Edine Seleskovic. Golubovi koji predstavljaju poruke mira, na svakom voljni ispisane su poruke mira i slobode.

Sarajevo Grand Prix team PR

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.