BH scena Događaji

Jubilarna 20ta Kritična masa Sarajevo

kms

Kritična masa ima za cilj prije svega da okupi bicikliste da se druže, voze biciklo i na taj način skrenu pažnju na sigurnost u saobraćaju, ali i cilj promocije zdravog načina života. Do sad su biciklisti već devetnaest puta svojim prisustvom pokazali da mogu biti složni i svojim malim gestom učiniti veliku stvar. BK Trek team Sarajevo već duže radi u saradnji sa MUP-om KS kako bi sigurnost biciklista došao na zavidan nivo.

„Nadamo se da je 20ta jubilarna Kritična masa dovoljan razlog da se u subotu okupimo u što većem broju ispred Al Shidy centra i zajednički uživamo u vožnji gradskim ulicama, kao i da skrenemo pažnju na nas kao aktivne učesnike u saobraćaju.“ – rekao je predsjednik BK Trek team Sarajevo Senad Bečković.

kms2

Okupljanje je od 16:30 sati, a polazak na dogovorenu rutu uz pratnju vozila MUP-a je u 17 sati. Ova KMS će biti održana po opštinama Centar i Stari Grad, jer su to jedine opštine koje ne rade ništa na izgradnji biciklističkih staza. Širenje biciklističkih staza, ali i sigurnost biciklista treba da se riješi ne samo u ovim opštinama nego u cijelom gradu Sarajevo. U glavnom gradu BiH sve se više vozi biciklo, građani idu na posao, druže se, biciklom se obavljaju poslovi u gradu, s toga je važno da biciklisti zajedno podrže Kritičnu masu. Ovakvi događaji u svijetu, ali i u zemljama u regionu okupljaju i preko 5.000 biciklista.

Za Kritičnu masu nije potrebna nikakva registracija, mogu doći svi sa ispravnim biciklom, djeca ispod 12 godina trebaju doći sa roditeljima. Biciklisti će i ovaj put bitiu pratnji MUP-a, a saboraćaj neće biti zaustavljen.

kms4

Ruta kretanja je sljedeća: SSC – ul.Hiseta – ul.Obala Kulina Bana – Vijećnica-ul.MulaMustafe Bašeskije – ul. Titova – ul.Zmaja od Bosne – na Pofalicima lijevo prema Vilsonovom šetalištu te nazad pred SSC.

Za više informacija/izjave:

Senad Bečković, predsjednik BK Trek Team Sarajevo; 062 808 033

Muhamed Mizić, PR BK Trek team Sarajevo; 062 517 466

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.