BH scena Vijesti iz sporta

Rezultati DH Plješevica 2009

U zajedničkoj organizaciji BBK Daj Krug i KES Limit iz Bihaća, ovaj vikend (24. i 25.10.2009) organizirana je treća po redu utrka DH Plješevica 2009. Učešće na utrci je uzelo 14 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Vremenske nepogode utjecale su na to da je jedan dio takmičara odustao od trke. Hladno vrijeme, magla i vlaga nakon duge kiše ipak nije pomela najhrabrije da odvoze stazu i međusobno odmjere snage. Najbolji među njima je bio Hasan Gušić iz Sarajeva još jednom dokazavši epitet najboljeg DH vozača u zemlji. Organizatorima sve čestitke na organizaciji, a takmičarima na hrabrosti uz želje da iduća DH Plješevica ugosti mnogo veći broj takmičara.

Većina takmičara je došla već u subotu , ali zbog kiše nisu odvezli probnu vožnju. Vrijeme su proveli u planinarskom domu Plješevica uz fenomenalnu atmosferu i kulinarske specijalitete (burek, grah i krofna). Na dan utrke (nedjelja) kiša nije padala , ali je bilo maglovito i hladno. Nekoliko desetina građana, ljubitelja sporta i prirode uveličali su takmičenje bodreći bicikliste. I pored vremena tj. nevremena sve je završeno na opće zadovoljstvo posjetitelja i takmičara. Na sreću, nije bilo većih padova sa povredama, a svi takmičari su zadovoljni stazom.


Na kraju, rezultat je sljedeći:

 1. Hasan Gušić BiH vrijeme 04:03
 2. Vedran Marinčić HR vrijeme 04:08
 3. Emir Golić BiH vrijeme 04:23
 4. David Bošnjaković HR vrijeme 04:28
 5. Dragan Bogović SRB vrijeme 04:37
 6. Albin Toljević BiH vrijeme 04:48
 7. Tarik Ganić BiH vrijeme 05:14
 8. Miroslav Bošnjaković HR
 9. Asmir Pehlivanović BiH
 10. Marijan Bošnjaković HR
 11. Senad Kurtagić BiH
 12. Marko Jozić HR
 13. Mario Radan HR
 14. Muris Rekanović BiH

Organizator se zahvaljuje svima koji su pomogli ovu aktivnost: Volf bikes iz Banja Luke, bike radnja Ansa sport, kaffe bar Flash-Art, Atelje, restoran Čardak, RTV USK, Radio Bihać i Red Bul, posebno svim takmičarima i posjetiocima.

Izvor: www.limit.co.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

One Reply to “Rezultati DH Plješevica 2009

 1. Juce sam sticajem okolnosti bio na Pljesevici kod nekog u posjeti i to samo stotinjak metara ispod staze, ali nazalost, to sam saznao tek kada je manifestacija upravo bila zavrsila :-(.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.