BH scena Događaji

Druga tuzlanska biciklijada – 11.8.2013

0

Druga tuzlanska biciklijada će se, u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Extreme i Javnog komunalnog preduzeća “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla, održati 11. augusta 2013. godine.

Ideja za tuzlansku biciklijadu je svoje prvo izdanje doživjela 2011. godine kada je grupa entuzijasta okupljena oko BBK “Extreme” uspjela uz neizostavnu podršku gradskih čelnika i nadležnog javnog preduzeća “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla okupiti više od 500 učesnika-biciklista iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Primarni cilj Biciklijade je omasovljenje rekreativnog biciklizma i podizanje svijesti građana o važnosti vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, kao i promocija bicikla kao alternativnog gradskog prevoznog sredstva.
Startno-ciljna pozicija, kao i mjesto održavanja prigodne svečanosti je naselje Stupine u Tuzli. Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara, a biciklisti će se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom penzionera – SKPC “Mejdan” – BKC – Miladije- Siporex – Solana – Irac – Skver – Panonska jezera – Brčanska Malta – Stupine. Nakon povratka učesnika predviđen je prigodan zabavni program i podjela nagrada.

http://druga.tv/info/21343#

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.