BH scena

Predstavljamo: Udruženje brdskog biciklizma “Puls” Sarajevo

PulsU Sarajevu je proteklih dana i formalno pokrenuto novo udruženje građana koje za cilj ima promociju biciklizma, posebno brdskog. Radi se konkretno o Udruženju brdskog biciklizma “Puls” Sarajevo. Uz udruženje je pokrenuta i web stranica www.mtbpuls.com.ba koja ima za cilj širenje informacija o brdskom biciklizmu i aktivnostima udruženja.

Pokretači stranice i udruženja su Amar Njemčević i Haris Buđevac, studenti prava i informatike. Uz njih dvojicu, tu je (po navodima na web stranici) još tridesetak članova kojima je primarni interes zajedničko druženje kroz vožnju bicikla u prirodi. Naravno, radi se o neprofitnoj organizaciji a za nove članove su potpuno otvoreni.

Ono što bi čitaocima ovog članka moglo biti posebno interesantno, članovi udruženja su za 7. mjesec planirali 10dnevnu turu Jadranskom obalom.  Vozilo bi se od Rijeke na sjeveru, do Dubrovnika na jugu, uz obaveznu posjetu Plitvičkim jezerima. Tura je planirana kao avanturistička, podrazumjevajući spavanje u šatorima, asketski život tih 10 dana, ali zauzvrat ova vesela skupina garantuje dobar porvod. Kažu da je jedini uslov kondiciona sprema i minimum ozbiljnosti (nadam se da je naglasak na ovo “minimum”, op.a.).

Termin i mjesto sastanka Udruženja je zakazan za utorak 09.02. u 20:00h ispred BBI-a.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

4 Replies to “Predstavljamo: Udruženje brdskog biciklizma “Puls” Sarajevo

  1. Od Rijeke do Dubrovnika – pa to je extra lagana tura, sve nizbrdo 😉

  2. Zahvaljujem se potpori u ime udruzenja “Puls” da ne kucam citavo ime =)
    Sto se tice ozbiljnosti, prioritet je dobra zabava pa su kriteriji veoma niski. Sastanak je prosao veoma dobro, trenutno ima oko nekih 12 zainteresovanih, sto mozete vidjeti i na sajtu. Tura nebi trebala biti teska iako ima dosta kilometara, kako senchy kaze: sve je nizbrdo.
    Ukoliko je neko zainteresovan moze nam se obratiti putem sajta ili nekog drugog informatickog gadgeta =)

  3. tura je ekstra samo razmislite da je pomjerite za maj najkasnije, znat ćete o čemu pričam ako ste vozili duže ture na obali ljeti…
    sretno

  4. Voznje su planirane samo tokom jutarnjih sati dok nije sunce skroz izaslo, a i zbog saobracaja. S tim da bi zavrsavala najkasnije 10-11 sati. I predvecer kad sunce izgubi jacinu pa do 8-9. Najcesce bi vozili jednom dnevnom ujutro, a na otocima mozda i dva puta dnevno.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.