BH scena Takmičenja

Mostar Outdoor 2014 – nedjelja, 12.10.2014.

MostarOutdoor2014HPD Prenj 1933 Mostar i ove godine organizira sportsko-rekreativno druženje pod nazivom “Mostar Outdoor” i poziva sve zainteresirane da  događaj obogate svojim prisustvom. Bilo da ste  promatrači, navijači, rekreativci ili natjecatelji, svi ste dobro došli! Za građane je organiziran prevoz autobusom koji ispred Mostarke kreće u 8:30 a s Bogodola se vraća u 16:30.

Propozicije biciklističke i trekking utrke su sljedeće:
ORGANIZATOR: HPD Prenj 1933 Mostar
DATUM UTRKE: Nedjelja, 12.10.2014.
MJESTO STARTA: Bogodol, Planinarski dom „Planinarski kutak“ (800 mnm)
KATEGORIJE:
• Biciklistička – brdski biciklizam
• Trekking – pješačenje i trčanje
• Rekreativna – pješačenje (nenatjecateljska)

Biciklistička kategorija namjenjena je biciklistima s dobrom kondicijskom spremom. Staza je duga ukupno 18 km – makadamski put čije su pojedine dionice u lošem stanju i koji se dijelom  ne koristi za promet motornih vozila. Ukupni uspon staze je približno 750 metara.

Trekking kategorija namjenjena je planinarima dobre i prosječne kondicijske spreme. Staza je označena planinarska staza duga 20 km s ukupnim usponom od 1200m, a putanja je od planinarskog doma do najvišeg vrha Čabulje, Velike Vlajne, potom kružnom stazom grebenom Čabulje prema Medvjedu i natrag do doma na Bogodolu.

Rekreativna kategorija namijenjena je rekreativcima izletnicima i planinarima srednje i slabije kondicijske spreme. Ova kategorija nije natjecateljskog karaktera i nije fizički zahtjevna. Staza je duga 6 km i počinje od planinarskog doma, a završava na lokvi Gondžuša ispod Velike Vlajne. Ukupan uspon je približno 600 m.

OSTALI PODACI BITNI ZA SUDIONIKE:
Startnina: 10.00 KM za biciklističku i trekking kategoriju, dok je rekreativna besplatna.
Vrijeme starta utrka: Za biciklističku kategoriju je u 12.00 sati, a za trekking i rekreativnu u 10.30 sati
Podjela startnih brojeva: Za trekking kategoriju je u 09:30h, a za biciklističku je u 10:30h.
Ocjenjivanje natjecatelja: U svakoj od utrka, pobjednik utrke je onaj sudionik koji stazu ispravno prođe za najkraće vrijeme.
Prijave: Za trekking kategoriju prijave su do 09:30 h, a za biciklističku do 11:00 h na dan utrke.
Prijave za utrku poželjno je poslati ranije organizatoru na mail prenj1933@gmail.com ili na tel. 00387/63 318 232, tel. 00387/63 313 940.
Osiguranje na stazi: HGSS Mostar i članovi HPD Prenj 1933 Mostar

NAGRADE:
Plakete za prva tri mjesta i novčane nagrade u iznosu od:
1. mjesto 100,00 KM
2. mjesto 70,00KM
3. mjesto 50,00 KM

TROŠKOVI: Organizator snosi troškove organizacije utrke, osiguranja staze, nagrada i jednog obroka i pića za sudionike natjecanja, a ostale troškove snose sami sudionici, odnosno klubovi iz kojih dolaze.

TEHNIČKE PROPOZICIJE: Trka se odvija po sljedećim propozicijama: svi natjecatelji moraju biti propisno odjeveni, nositi zaštitnu kacigu pravilno postavljenu i pričvršćenu, koristiti ispravne bicikle, na stazi se ponašati tako da ne ugrožavaju ni sebe ni druge i bez pogovora poštovati sva upozorenja dana od strane osoblja zaduženog od Organizatora, na startu, cilju i na pojedinim dijelovim staze. Budući da se radi o utrci u planinskom području preporučena obuća je ona u kojoj se pored vožnje bicikla može ugodno hodati (tenisice ili spd s potplatom za hodanje), te vjetrovka za planinske uvjete.

OPĆI PROPISI: Startanje na utrci podrazumijeva da svi natjecatelji prihvaćaju ove propozicije i da se u potpunosti voze/kreću se na osobnu odgovornost.

OSTALE ODREDBE: Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna propozicija, uz obvezu da s izmjenama blagovremeno upozna sportske direktore pojedinih klubova. Organizator ne snosi nikakve posljedice nastale usljed nepoštivanja propisa, kao ni za postupke natjecatelja prema drugim osobama.

Kontakt osobe ispred Organizatora:
Luka Mandić: 00387/63318232
Miroslav Mihalj: 00387/63313940
e-mail: prenj1933@gmail.com

SMJEŠTAJ: Ukoliko dolazite iz udaljenijeg mjesta omogućen je smještaj u Planinarskom domu “Planinarski kutak” u Bogodolu prostorijama HPD Prenj 1933 Mostar, odnosno HGSS-a, u Mostaru. Za spavanje u ovim objektima potrebno je ponijeti vreću za spavanje. Za rezervaciju smještaja kontaktirati organizatora.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.