BH scena

Rezultati Kozarskog MTB maratona 2014

_DSF9743 (Custom)

U nedelju, 5. Oktobra održan je treći po redu Međunarodni Kozarski maraton “Stazama pobjede”. Na teritoriji Nacionalnog parka Kozara okupilo se nešto više od 60 takmičara. Međutim, uzbudljive staze, dobra organizacija, i kvalitetni takmičari, učinili su da i ovogodišnje izadanje maratona bude i više nego uspješno. Zbog vremenskih nepogoda koje su se dešavale u proteklom periodu dio staze velikog maratona je morao biti izmjenjen, ali ostao je dostojan izazova za najbolje cross-country vozače. Dužina velikog maratona je uznosila 65km, sa preko 1760 metara visinske razlike, dok je dužina malog maratona iznosila 36km, sa preko 1280 metara visinske razlike.

_DSF9773 (Custom)

Kao i dosadašnjih godina, već tradicionalno, veliki broj biciklista iz Hrvatske se takmičio na našem maratonu. Pobjedu na velikom maratonu je i ove godine odnio vozač Milo Pilski, vozač BK TUŠKANEC iz Zagreba, dok je nepredvidivu završnicu pružio još jedan vozač iz Hrvatske, Pavao Roset iz BK KIENDL SPORT, zauzevši drugo mjesto, boje BIH biciklizma je odbranio Aleksa Crnčević, član BK SUMMIT, popevši se na treće mjesto na podijumu.

_DSF9885 (Custom)

Mali maraton je pripao najboljim juniorima i kadetima BIH biciklizma, prvo mjesto je zauzeo Muhamed Liha, član BK BIHAĆ ‘74, na drugom mjestu je bio Antonio Barać, član BK LIVNO, dok je treće mjesto pripalo Goranu Đermanoviću iz BK SUMMIT. Što se tiče kategorije žena, imali smo manje neizvjesnu borbu za podijum, budući da su se samo tri dame prijavile, prvo mjesto je osvojila Andrea Kiršić, članica BK KIENDL SPORT, na drugom mjestu se našla Paula Vrdoljak, članica BK CIKLUS iz Zagreba, a na trećem mjestu njena klubska kolegica Jasmina Šarotar.

[box type=”note”]Preuzmite i oficijelne rezultate:

[/box]

_DSF9764 (Custom)

Maraton je organizovao BK AUSTRONET PROCYCLING Prijedor, uz podršku sponzora, d.o.o. Austronet Kozarac, grada Prijedora, Nacionalnog parka Kozara, Turističke organizacije grada Prijedora, Pekare Aleksić, Restoran Papa Joe, LD BIKE Prijedor, pekare Rosi, Arifagić INVESTMENT, Zavod za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske, te mnogi dr.

Vozili, šetali, pa i plivali, sigurno da su doživljaji svakog bicikliste posebni, i sigurno neće ostaviti nikoga ravnodušnim, te smo zato sigurni da ćemo se vidjeti i sledeće godine.

PR BK AUSTRONET PROCYCLING Prijedor

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.