BH scena Takmičenja

Pripreme staze za utrku na Trebeviću u završnoj fazi

IMG_20140826_190644 (Custom)

Pripreme za utrku Premijer XC lige na lokaciji Dobre vode, Trebević su ušle u samu završnicu. Radovi na stazi koje su volonteri Udruženja brdskih biciklista MTBA i prijateljskih klubova iz Sarajeva (Trek Team Sarajevo i KBB Puls Sarajevo) imali proteklih dana rezultirali su s nekoliko novih, atraktivnih dionica staze. Naročito se to odnosi na nekoliko strmih zavoja koji su prošle godine bili opasni, sada su tu utvrđeni “bentovi” i krivine koje omogućavaju brz i siguran prolazak.

DSC88461
Detalj sa proslogodišnje utrke na istoj lokaciji

[box type=”info” size=”large” border=”full”]Utrka 4. kola Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu u disciplini XCO se vozi u nedelju 31.8.2014. sa startom prve utrke u 12 sati. Prijave takmičara se rade putem online formulara i na dan utrke do 10:30. Za više informacije pogledajte i propozicije utrke.[/box]

Od četvrtka će biti omogućeno i treniranje na stazi pa pozivamo bicikliste, naročito licencirane takmičare da iskoriste tu pogodnost i upoznaju se sa stazom. Takođe, zbog atraktivnosti takmičenja, pozivamo i Hobby takmičare da isprobaju stazu i lakše se odluče za prijavu. U budućnosti će ova staza zasigurno biti mjesto okupljanja i odmjeravanja snaga biciklista iz Sarajeva i okoline.

IMG_20140826_191421 (Custom)

 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.