BH scena

Mostar: biciklijada „Biciklom u grad“

Osmu godinu zaredom Sportsko Ekološki Klub „Zelena Glava“ (S.E.K. „Z.G.“) organizira biciklijadu ulicama Mostara pod nazivom „Biciklom u grad“  koja će se održati 27.05.2012. godine sa početkom u 18 sati. Ovogodišnju 9. biciklijadu realiziramo sa Sportskim Savezom Grada Mostara, Biciklističkim klubom ‘Mostar’, Gradom Mostarom, P.U. Mostar, O.K.C. „Abrašević“ (prve godine održane su 2 biciklijade).

Biciklijadom kao i proteklih godina želi se animirati građanstvo na to da se više koriste alternativna prijevozna sredstva poput bicikla, korištenje javnog gradskog prijevoza i slično. Također, cilj biciklijade jeste i skretanje pažnje vlastima na nepostojanje biciklističkih staza, te zaštita okoliša.

Sudionici biciklijade će kao i proteklih godina krenuti sa Španskog trga (nekadašnja R.K. „Hit“), te će se kretati ulicom kneza Domagoja (pored hotela Mostar), kardinala Stepinca (ispred Mepasa), A. Starčevića, vrh Avenije, biskupa Čule (katedrala), naselje Balinovac, fra Didaka Buntića, Franjevačka, Bulevarom Narodne Revolucije, most Hasana Brkića, ulicom Maršala Tita, Carinski most i kraj biciklijadeje u dvorištu OKC ‘Abrašević’.

Učesnici biciklijade mogu biti svi oni koji posjeduju ispravan bicikl (bicikl u voznom stanju). Djeca mlađa od 16 godina će morati biti pod pratnjom starije osobe.

Poželjno je da sudionici biciklijade imaju zaštitnu opremu tj. kacigu i štitnike za ruke i noge.

I ovogodišnja biciklijada bit će pod pratnjom policije. U trenutku prolaska učesnika dolazit će do kratkih prekida u saobraćaju/prometu, pa stoga molimo sve vozače na strpljenje.

 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.