BH scena Takmičenja

Hercegovina Classic 2014 – 18.5.2014.

28022014214652

Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl“ i Biciklistički klub Mostar 18. svibnja ove godine organizirat će Prvu međunarodnu cestovnu biciklističku utrku kroz Hercegovinu pod nazivom “Hercegovina Classic 2014“.

U povodu tog događaja, danas je u Mostaru organizirana konferencija za novinare na kojoj je istaknuto kako će ova utrka biti zapisana kao prva međunarodna cestovna utrka održana u Hercegovini.

”Ovom će se utrkom Hercegovina ucrtati i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe’‘, kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar, Toni Zorić.

Pojasnio je kako je riječ o kružnoj utrci sa startom i ciljem u Mostaru, a u dužini od oko 164 kilometara prolazit će kroz općine Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški i Čapljinu, te kroz općinu Stolac.

”Utrka će okupiti vozače iz BiH, ali i iz susjednih zemalja i želja nam je da postane tradicionalna, te da uđe u UCI kalendar utrka i privuče, kako natjecatelje, tako i posjetitelje iz cijelog svijeta”, kazao je Zorić, koji je ujedno i direktor ove utrke.

Dodao je kako je utrka u Hercegovini zamišljena i da bude uvodna utrka za sve vozače i biciklističke reprezentacije iz regije i šire, koje će sudjelovati na Grand Prix utrci u Sarajevu, 22. lipnja ove godine.

”Utrka u Sarajevu održava se uz podršku Tour de Francea i u suradnji s francuskim Veleposlanstvom u BiH koje također podržava utrku u Mostaru’‘, kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar, koji je zahvalio Elektroprivredi HZ HB te ovlaštenom trgovcu i serviseru Škode u Mostaru, tvrtki Apolo d.o.o. Mostar na prepoznavanju značaja ovog projekta.

Sportski direktor Biciklističkog kluba Mostar Dragan Bošnjak napomenuo je kako je utrka uvrštena u kalendar utrka Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine kao utrka Premijer lige BiH te da će novčani nagradni fond iznositi oko 6000 konvertibilnih maraka.

”Ukupna dužina staze je 164 kilometra s ukupnim usponom od 1900 metara. Same brojke o ukupnoj dužini staze i ukupnom sponu govore da je riječ o teškoj i zahtjevnoj stazi”, kazao je Bošnjak, dodavši kako će utrka, s obzirom na više kategorija, ima pet ciljeva i to u Širokom Brijegu, Posušju, Grudama, Čapljini, Mostaru.

                                        Staza biciklističke utrke (LINK).

”Za seniorske kategorije na stazi bit će i nekoliko brdskih ciljeva koji će se bodovati za pobjednika brdskih ciljeva. Ovakvo postavljanje brdskih ciljeva i nagrađivanje pobjednika daje dodatnu dinamiku i neizvjesnost samom tijeku cijele utrke, a gledateljima mogućnost da na prolaznim brdskim ciljevima vide nadmetanje za pobjednika”,  kazao je Bošnjak, koji je iskoristio prigodu te predstavio prvi cestovni natjecateljski tim Biciklističkog kluba Mostar pod nazivom BKM Pro Team.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, te predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić koji su dali podršku organizaciji ove utrke te su izrazili zadovoljstvo što je biciklizam nakon toliko godina zaživio u Mostaru i Hercegovini.

”Zadovoljstvo mi je da se biciklizam vratio u Mostar i na nama je da njegov razvoja podržimo, kako u sportskom, tako i u urbanom, rekreativnom, ali i turističkom smislu”, kazao je Bešlić, koji je obećao podršku u organizaciji utrke “Hercegovina Classic 2014“.

”Iako je Biciklistički klub Mostar mlad klub, do sada je napravio izvanredne rezultate i spada u uspješnije klubove u Gradu Mostaru”,  istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.

Na konferenciji za novinare trebao je sudjelovati i predsjednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić, no zbog poslovnih obveza otkazao je dolazak u Mostar. Međutim priopćio je kako  Savez podržava utrku i učinit će sve što je moguće kako bi Hercegovina, kao iz cijela država, postala omiljeno biciklističko odredište za sportske ali i rekreativne bicikliste.

Prijave za utrku, kao i propozicije bit će objavljene naknadno.

http://bkmostar.ba/web/clanak/623/U_5__mjesecu_medunarodna_utrka_%20Hercegovina_Classic_2014

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.