BH scena Događaji

Biciklijada “Stazama rijeke Une” 17.05.2014.

protected_13995841431447727471

Nacionalni park UNA i Brdsko biciklistički klub “DAJ KRUG” 17.05.2014. godine organizuju 1. biciklijadu povodom dana rijeke Une pod nazivom “Stazama rijeke Une”. Kako se 16., 17. i 18. maja održavaju razne manifestacije u čast “jedine” možemo slobodno reći da će ovo biti pravi “I Love Una” vikend u gradu na Uni.

Centralna manifestacija obilježavanja dana rijeke Une locirana je na Štrbačkom buku, jednom od najljepših slapova na Uni.

Pored oficijelnog programa Nacionalnog parka, učesnici biciklijade će savladati zadanu rutu u Nacionalnom parku, te se pridružiti oficijelnom programu obilježavanju dana rijeke Une. Centralna svečanost počinje u subotu (17. maja) u 11 sati, a održat će se u posjetilačkoj zoni Štrbački buk.

Pored programa koji će se odvijati na Štrbačkom buku, te druženja uz piknik i muzički program, u 16 sati učesnici biciklijade nastavljaju svoj put prema Račiću, odnosno prema Una Aqua centru gdje je smješten kamp za učesnike. Za sve koji se odluče na noćenje, u kampu je obezbjeđena večera uz muziku, te doručak u nedejelju 18.05.2014.

Svi biciklisti su dužni prijaviti se putem linka za prijavu za učestvovanje na biciklijadi radi organizovanja okrijepe tokom vožnje, te ručka na Štrbačkom buku. Oni koji se odluče za noćenje, trebaju to obavezno potvrditi na prijavnici radi organizacije večere i doručka u kampu.

Izvor: www.dajkrug.org

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.