Vožnje

5. 11. 2017 (nedelja) – Buna – Počitelj

Udruženje brdskih biciklista MTBA poziva članove, simaptizere i sve ostale na vožnju u Hercegovinu na Bunu/Počitelj za nedelju 5.11.2017. Prijave se primaju do subote 4.11.2017 u 15.00. Okupljanje i polazak sa parkinga benzinske pumpe Braća Mujić na Stupu u nedelju 5.11.2017 ujutro u 7:00

Vožnja je otvorenog tipa, pravo učešća imaju svi. Tura spada u kondiciono srednje do umjereno teške ture prilagođena aktivnim rekreativcima.

Obavezna biciklistička oprema (kaciga) i odjeća za malo hladnije vrijeme obzirom da će po vremenskoj prognozi čak i u Hercegovini biti prohladno. Obavezno ponijeti dovoljne količine vode i hrane za cjelodnevnu vožnju jer na većem dijelu ture nema izvora vode. 

Podloga je kombinacija asfalta, utabanog makadama, zemljane i kamenite pješačke staze. Inače, jednu od varijanti ove ture smo vozili kao prvu turu ove sezone još u januaru a utiske možete pročitati na http://www.mtb.ba/?p=1645.

U poređenju na turu koju smo djelimicno vozili u januaru, sad je moguće posjetiti i Mogorjelo jer je duži dan, a povratak desnom obalom Neretve, trasom ćirine pruge. Ova dionica nije zahtjevna i prilagođena je najširem krugu bajkera.


Interaktivna mapa dionoce:

alignone

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (aktivnisti portala mtb.ba) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.