Vožnje

9.4.2011(subota)-Enjoy Sarajevo(1.dan)- Trebević

U okviru obilježavanja 6. aprila, dana Grada Sarajeva, Udruženje brdskih biciklista (MTBa) u saradnji sa upravom Grada organizuje sportsko-turističku manifestaciju ” ENJOY SARAJEVO “. Start ture je na Vilsonovom šetalištu, lokacija mosta Suade Dilberović i Olge Sučić. Okupljanje je zakazano za 9:30, a službeni polazak u 10:00.
Prijave na vožnju nisu potrebne, svi biciklisti Sarajeva i BiH su pozvani, jedino je obavezno nošenje biciklsitičke kacige.

Tura kreće sa Vilsonovog šetališta odakle se uz osiguranje i pratnju Policije MUP-a KS penjemo do prvog punkta- spomen parka Vraca. Dalje nastavljamo regionalnim putem uz Trebević a na ovoj dionici nam podršku pruža MUP RS-a.

S obzirom na moguću različitu kondicionu pripremljenost učesnika formirat će se dvije grupe: naprednija koja će voziti do samog vrha Trebevića i sporija koja će voziti kraću i lakšu dionicu do Dobrih voda i Vidikovca, a biciklisti će sami odlučiti gdje će voziti. Brža grupa koja će voziti do vrha odvojit će se na Kneginjcu, a sporija nastaviti cestom do platoa Ravne i dalje na Vidikovac.

Službeni letak sa informacijama o trasi kretanja i parametrima staze:

Zajednički spust sa Vidikovca je planiran za 15:30. Spust padinskim naseljima Sarajeva prema Bistriku će osiguravati patrole MUP-a KS.

Iako će svaki učesnik dobiti prospekt s mapom puta cijelu kolonu će obezbjeđivati policija, pratiti služba hitne pomoći, aktivisti Udruženja brdskih biciklista a obezbijeđena je i pratnja terenskog vozila i servisera.

Molimo sve učesnike vožnje za maksimalnu pažnju i koncentraciju te upućujemo na činjenicu da svi voze na vlastitu odgovronost!


Sa jedne od grupnih vožnji na Trebević

MTBA

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.