BH scena Takmičenja

20 dana do drugog Sarajevo Grand Prix-a

SGP1

Ostalo je još 20 dana do velikog spektakla koji će se desiti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Prošle godine utrka Sarajevo Grand Prix je održana uz podršku Tour de Francea, a 150 biciklista takmičilo se za prvu nagradu. Slovenac Matej Marin pobjednik je prve međunarodne biciklističke utrke Sarajevo Grand Prix. Drugo mjesto u prošlogodišnjoj utrci, održanoj pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije (UCI), uz aktivnu podršku Tour de Francea, osvojio je Italijan Christian Delle Stelle, a treće njegov sunarodnjak Andrea Vacher.Takmičari na Sarajevo Grand Prix-u imaju mogućnost osvajanja UCI bodova, te se i ove godine očekuje preko stotinu takmičara iz svih krajeva svijeta.

Neće zaostati ni rekreativna vožnja, pa će tako svi oni koji se prijave na www.sarajevograndprix.com dobiti svoj broj i majicu. Bit će ovo jedinstvena prilika da se rekreativci upišu u Guinnissovu knjigu rekorda. A jedno od glavnih pravila je da biciklisti voze jedan za drugim kako bi se napravila najduža biciklistička linija. Zadnji rekord postavljen je 2010. godine u Kaliforniji, a ove godine taj rekord će biti oboren u Bosni i Hercegovini na drugoj prestižnoj manifestaciji Sarajevo Grand Prix podržanoj od strane BH Telecoma.

Svi rekreativci imaju priliku osvojiti i mnogobrojne nagrade od kojih se izdvaja biciklo te mnoštvo dodatnih dijelova i opreme za biciklo koje poklanja bicikli.ba, te veliki broj drugih vrijednih nagrada. Kao što je prošle sedmice predstavljeno, Enis Bešlagić je zašitino lice ovogodišnjeg SGP-a. On na simpatičan i duhovit način poziva sve da se prijave na zvaničnu stranicu Sarajevo Grand Prix.

Vidimo se 14. juna ispred Gradske skupštine u Lukavici, odakle počinje utrka i rekreativna vožnja. A cilj je planiran na Trgu Bosne i Hercegovine. Pokažimo svima koliko nas ima i oborimo zajedno Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu.

PR SGP

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.