BH scena

18.memorijalna utrka “Tuzla, 25.maj”

bi66

18.po redu međunarodna memorijalna utrka “Tuzla, 25. maj” u organizaciji BK “Zmaj od Bosne” iz Tuzle održat će se u četvrtak 23.5.2013. Utrka se boduje za Premijer ligu BiH, a takmičari će biti podjeljeni u kategorije Juniora, U23 i Elite.

PROPOZICIJE UTRKE:

Kategorije: Juniori / U23 / Elita. Trka se boduje za Premijer ligu BiH

Drumska trka: 23.05.2013 – START u 11:30h – Dužina staze: 80km

Relacija trke: Tuzla–Tojšići–Kalesija–Sapna(okretište) – Kalesija – Tojšići – D.Čaklovići

Prijava ekipa: Prijave ekipa do 22.05.2013.god., na fax: 035225470; mob 061728737 mail: trlehajrudin@hotmail.com (radi osiguranja svečanog ručka) broj učesnika nije ograničen.

Podjela brojeva: Ispred TC OMEGA (kod SKPC MEJDAN) od 09:00h do 11:00h.

PRAVILA: UCI pravilnik, tehnički pravilnik BiH i ove propozicije. Trkom rukovodi izvršni odbor, neposredni izvršilac je direktor trke.

Nagrade: Za sve kategorije su po pravilniku BSBIH,

Ostalo: Organizator obezbjeđuje svečani ručak za sve učesnike. Svojim startom takmičari usvajaju ove propozicije, tehničke pravilnike, sportske standarde u biciklizmu i saobraćajnim propisima. Svi vozači voze na svoju odgovornost i organizator ne snosi nikakve posljedice prema takmičarima ili trećim licima prije, za vrijeme i poslije trke. Svaki takmičar mora biti dostojno obučen i obavezno nositi kacigu.

Napomena: U pratnji/karavanu trke, mogu samo biti oni koji posjeduju UCI licence. U karavanu ne smije biti motocikl ili motor.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DOPUNE I IZMJENE PROPOZICIJA

Takmičari su obavezni prihvatiti odluke direktora trke, a one se saopćavaju vođama ekipa najkasnije 30 minuta prije starta.

Trle Lejla
BK Zmaj od Bosne

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.