BH scena Takmičenja

XCM Herzegovina 2018

Brdsko-biciklistički maraton XCM Hercegovina u svom trećem izdanju održati će se u nedelju 2.9.2018 godine, a organizatori najavljuju odličnu utrku i druženje, te pozivaju na sudjelovanje.

Naime, biciklistički klub Mostar u organizaciji sa udrugama za promociju biciklizma “HerzegovinaBike” i “Herzegovina Outdoor” treću će godinu zaredom ponuditi ovu jako zanimljivu i uzbudljivu utrku koja je locirana na prelijepoj oazi, točnije izletištu goranci koje je smješteno samo desetak kilometara od Mostara.

Svi oni koji se zapute na Gorance i uzmu sudjelovanje na ponudi će imati dvije staze. Staze za sada ostaju iste kao i prošle godine, tako da ćemo imati kraći maraton (XCP) u dužini od 31km sa 750mnv, dok će staza dužeg maratona iznositi 62km sa 1.500mnv.

Iako smo u propozicijama naveli prošlogodišnje staze, posljednjih dana naporno radimo na uključivanju određenih singltrack dionica, tako da ćemo vjerujem u narednih par dana uspijeti sve pripremiti i objaviti nove staze. Singltrak je uvijek zabavan, stoga smo ga morali uključiti u stazu maratona XCM Herzegovina” istakao je Josip Barišić, direktor utrke.

Start rekreativnog maratona u nedjelju biti će točno u 11:00 sati, a natjecatelji svih dobnih skupina biti će raspoređeni u dvije kategorije, odnosno muške i ženske. Prijave na utrku se vrše putem online servisa: ŠTOPERICA.LIVE (http://www.stoperica.live/races/52) putem koje će se vršiti registracija sudionika na maratonu, mjerenje vremena putem čipova, te online rezultati odmah dostupni na internetu nakon prolaska ciljne linije.

Protekle dvije godine pojavljivale su se određene greškice kod sudija u rezultatima, tako da smo ove godine odlučili na našem maratonu ponuditi mjerenje vremena putem čipova. Odluka je pala na ŠTOPERICA.LIVE (http://www.stoperica.live/races/52) , koji izvorno dolaze iz Hrvatske i imaju ogromno iskustvo u ovome, budući da već dulji niz godina vrše mjerenja na MTB zimskoj ligi Dalmacije, koju i mi sami posjećujemo svake godine“, objasnio je Barišić.

Odlična je stvar što cijelo vrijeme možete pratiti prijave na utrku i gledati tko se i koliko vaših prijatelja prijavilo na utrku. Također, ne moram isticati da je mjerenje vremena putam čipova gotovo nepogriješivo, a odlično je što odmah nakon prolaska kroz cilj imate svoj rezulat/plasman i vrijeme vožnje dostupno na internetu. Zasigurno nešto što će svi biciklisti voljeti“, dodao je Barišić.

Svi oni koji žele iskoristili mogućnost rane prijave i manjeg iznosa startnine (20KM; 80HRK ili 10€) svoju prijavu mogu poslati sve do subote, 25.8.2018. u ponoć i to na servis ŠTOPERICA.LIVE. Ako ste pak zaboravni ili neodlučni, prijavu za utrku moći ćete predati i na sam dan utrke, ali tada će vam startnina biti nešto skuplja. Također, u tom slučaju kući nećete ponijeti niti službenu majicu utrke što zasigurno ne preporučamo!

Valja istaknuti kako je u cijenu startnine uključeno sve što vam je potrebno za sudjelovanje na utrci, startni broj i startni paket (majica, bon za ručak), osiguranje natjecatelja, medicinska pomoć, okrepa na stazi i cilju, ali i bogate nagrade, ručak i nezaboravni tulum nakon utrke. Ni, sigurno je da biciklisti imaju dovoljno razloga za dolazak u Mostar, jer staza maratona prolazi predivnom prirodom i područjem Goranaca, Vrda i Raške Gore, tako da ćete uživati i u predivnom krajolcima kojima prolazi staza. A da ovjekovječite vašu vožnju i imate lijepu uspomenu brinuti će se profesionalni fotografi koji će se nalaziti na stazi maratona.

One pak malo više natjecateljski nastrojene zasigurno će oduševiti novčane nagrade koje su poprilično visoke, a za bicikliste iz Bosne i Hercegovine bitno je napomenuti da se utrka boduje za Državno prvenstvo. Naravno, ovo vrijedi samo za bicikliste licencirane u BiH. Bilo kako bilo, profil staze koji je poprilično valovit garantira obilje zabave za sve natjecatelje.

Biciklistički klub Mostar utrku organizira u suradnji s biciklističkim Savezom Bosne i Hercegovine, Sportskim Savezom Grada Mostara, Turističkom zajednicom HNŽ/K, te udrugama HercegovinaBike i Hercegovina Outdoor.

Preuzmite PROPOZICIJE UTRKE XCM Herzegovina 2018.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.