BH scena

Antonio Barać na WCC trening kampu

10462826_1523561994538801_7996993017717808489_n

Protekla sedmica nam je uz vijest da je Lejla Tanović potpisala profesionalni ugovor za turski tim Salcano, uljepšala i vijest od prije dva dana da je Junior Antonio Barać primio poziv na cestovni trening kamp u Švicarskoj.

Mladi Antonio je primjećen na jednoj od cestovnih utrka u Srbiji, nakon čega je pomno praćen njegov rad. Poziv je stigao na adresu predsjednika Biciklističkog Saveza BiH, Zlatka Berbića, a potpisan je od strane direktora World Cycling Centra (WCC), Frederic Magne.

Naime, poziv se odnosi na period od 03.03.2015- do 13.04.2015. godine, gdje bi Antonio imao priliku da trenira sa svojim vršnjacima iz ostalih zemalja Europe. Također, uključena je mogućnost da učestvuje u utrkama koje se budu održavale početkom sezone, a nalaze se u kalendaru utrka.

Jedini uvjet koji je postavljen od strane WCC jeste da Antonio nije registriran ili potpisao ugovor sa nekim od Continentalnih timova za sezonu 2015. U tom slučaju Antonio neće biti u mogućnosti da učestvuje na utrkama koje su mu predviđene u kampu, te se poziv poništava.

WCC je preuzeo obaveze smještaja, treninga, korištenja WCC infrastruktua, korištenja opreme i materijala, te prevoza do kampa. Biciklistički Savez BiH je dužan da osigura sredstva za kupovinu povratne avio-karte “BiH – Švicarska – BiH”.

Naravno da sam jako sam uzbuđen i sretan zbog ove vijesti. Ovo je jedno veliko iskustvo za mene i velika prilika za moj daljnji napredak u radu. Treniram svakodnevno i pripremam se za tekuću sezonu, a ovaj dodatni trening u Švicarskoj gdje ću provesti više od mjesec dana, će me vjerujem dodatno ojačati i pripremiti za utrke na kojima namjeravam da učestvujem u 2015.godini“, izjavio je Antonio Barać.

Posebno mi je drago što sam naišao na razumjevanje kod profesora i direktora škole koju pohađam, te mi odobrili i opravdali odsustvo. Čestitke dolaze iz svih dijelova zemlje od mojih kolega iz susjednih klubova, te se i ovom prilikom svima zahvaljivam na pruženoj podršci“, dodao je Antonio.

Poziv Antoniu na Cestovni Trening Kamp, kao i Lejlino potpisivanje profesionalnog ugovora sa timom Salcano, jasni su pokazatelji napretka biciklizma kao sporta u BiH. No, vjerujemo da ovo nije kraj lijepim vijestima, jer još je tu dosta potencijala u ovim mladim dečkima.

Predstavljamo: Anotno Barać

 

 

Izvor: http://bikemagazin.info/drzava/bosnaihercegovina/main/Antonio-Bara-na-WCC-trening-kampu/2418

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.