Region

Lejla Tanović četvrta u Turskoj

DSC06039-104_b (Custom)
Foto: Mirza Krvavac

ISTANBUL – Lejla Tanović, najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine, osvojila je četvrto mjesto na UCI C2 trci održanoj prošlog vikenda u blizini Istanbula. Osim konačnog plasmana, članica Kluba “Puls” iz Vogošće i profesionalnog tima Salcano, na takmičenju pod nazivom “Jalova MTB kup” u Turskoj sakupila je i novih 12 UCI bodova. Iako se u prvom krugu suočila sa defektom gume, Tanovićeva je ipak trku odvozila do kraja.

“Trka je krenula po planu, a nakon prve teške dionice Lejla je bila vodeća. Međutim, na spustu je imala defekt, tako da je morala pješačiti tri kilometra do prve tehničke zone gdje smo popravili bicikl. To joj je donijelo pad na deveto mjesto, ali je nakon otklanjanja kvara nastavila punim gasom. Tokom četvrtog kruga je izborila peto mjesto, a u zadnjem krugu je nadoknadila zaostatak od čak 2,5 minute za izvrsno četvrto mjesto”, rekao je trener Amar Njemčević.

20150524_125542 (Custom) 20150524_125312 (Custom)

Novih 12 UCI bodova znače korak bliže cilju, koji glasi ulazak u 100 najboljih biciklistkinja svijeta. Trenutno traje izborni period za Olimpijske igre u Riju tako da je svaki bod izuzetno vrijedan i teško ostvariv. Uprkos tome Njemčević je siguran da Lejla može izboriti plasman među svjetsku elitu.

“Ne možemo potpuno biti zadovoljni trkom u Turskoj jer smo ciljali na podij i prvo mjesto. Ipak, izvukli smo maksimum iz situacije, a Lejla je pokazala da se može vratiti u trku nakon lošeg starta. Zbog svega što se dešavalo, ovih 12 bodova imaju dodatni značaj, kako za Lejlu tako i za Salcano”, rekao je Njemčević.

PR: KBB Puls
Foto: Mirza Krvavac i Amar Njemčević

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.