Vožnje

14.08.2011 (nedelja) – Bijambare (via Vučja luka)

Udruženje brdskih biciklista MTBA nakon kratke pauze poziva Vas na vožnju Bijambare , preko Hreše i Vučije luke. Polazak je sa Bentbaše, ispred bazena 14.08.2011. u 7:00. Prijave vršiti do subote 13.08.2011 u 22.00 na MTB.ba forumu na temi 14.08.2011 (nedelja) – Bijambare (via Vučja luka)

Polazak bi bio sa Bentbaše. Preko Darive i Mošćanice, penjemo se na Hrešu, a onda dalje i na Vučiju luku. Ovo je veci dio uspona u odlasku. Nakon Vučije luke slijedi niz spustova i uspona, nakon čega se dolazi do same Nisicke visoravni i parka prirode Bijambare. Nakon dužeg odmora, slijedi povratak magistralnom cestom M-18 ili istim putem (preporučljivije) zavisno od raspoloženja u želja grupe.

Obzirom da je tura jako duga, ukoliko bude izrazito sporijih grupa, neće biti sačekivanja, ali će pravi smjer na svakoj raskrsnici biti označen plavoj bojom.

Ozren Ozren

PD Bijambare Bijambare pecina

Profil ture

Mapa dionice:

(za vise detalja i opisa kliknu ti na ikonice)

Obavezna oprema je kaciga, a poželjno je ponijeti i par rezervnih unutrašnjih guma.

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodiči na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodiča. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

alignone

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.