BH scena Događaji

Giro di Sarajevo 2011 – O.Š. Skender Kulenović, 4.9.2011 u 17:00

Udruženje građana za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo i ove godine nastavlja sa projektom započetim 2008. godine, kada je, po prvi put, na ulice Sarajeva organizovano izašlo više od šest stotina biciklista. Svi su se oni borili za svoja prava, a Giro di Sarajevo je svojim osnivanjem olakšalo tu borbu i preuzelo na sebe obavezu da se ostvare svi uslovi za biciklizam u našem gradu. Ostvareni su i prvi pomaci u tom pravcu i počelo se sa izgradnjom biciklističkih staza, ali to nije dovoljno, jer je naš cilj da Sarajevo bude isprepleteno biciklističkim stazama, sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i podržano zakonskom regulativom koja govori u prilog biciklistima.

Upravo zato smo, nakon četiri godine, ponovo aktivirali slogan, „hoćemo staze – svoje staze“, koji smo koristili i prve godine održavanja ovog, sada već tradicionalnog, biciklističkog događaja. Ove godine, Giro mijenja vrijeme i mjesto odrzavanja, ali naši zadaci i razlozi održavanja ostaju isti!

START4. septembar u dvorištu škole Skender Kulenović (preko puta Mercator centra u Dobrinji, opština Novi Grad)! Okupljanje i prijava učesnika počinje od 15.00 sati i traje do 16.45 sati kada se startni prostor zatvara radi priprema za start, koji je zakazan za 17.00 sati.

CILJ: BBI centar, oko 18.15 sati

Ukupna dužina rute je 12 km, što je lako za savladati i sugrađanima koji nisu u takmičarskoj formi. Vozićemo ponovo glavnim ulicama, koje će biti blokirane za saobraćaj, uz podršku policije i vozila hitne pomoći. Tu je i OStim, koji će se brinuti za sigurnost i po potrebi asistirati svim učesnicima. Kolona biciklista će voziti oko Vijećnice i lagano se spuštati prema cilju koji će biti postavljen ispred BBI centra gdje će biti i centralna zabava na kojoj će se prisutnima kratko obratiti članovi i volonteri UG Giro di Sarajevo, podijeliti poklone naših sponzora i onda počinje biciklistički party sa našim DJ-om.

Za sve učesnike je obezbjeđeno osvježenje u vidu sokova i vode, koji će se dijeliti na startu i na cilju.

Giro di Sarajevo se ovim putem zahvaljuje svojim prijateljima, koji nam pomažu da svake godine organizujemo sve bolji i kvalitetniji događaj čime smo svake godine korak bliže ostvarenju naših ciljeva! To su, u prvom redu, Vlada Kantona Sarajevo i kantonalna Ministarstva kulture i sporta, saobraćaja i unutrašnjih poslova te Općina Centar; Elzas; Hotel Bristol; OŠ Skender Kulenović, BBI centar, Radio Sarajevo, Radio 8, NTV Hayat, Oslobodjenje, magazin Dani i magazin Gracija.

Dobrodošli su svi, a pravo učešća u vožnji za našu stvar – naše staze imaju samo oni koji imaju više od 12 godina (iz sigurnosnih razloga) i oni koji posjeduju ispravan bicikl i dobru volju!

Naša preporuka je da uvijek, pa i na ovom biciklističkom događaju, koristite zaštitnu opremu, jer ona čak i u uslovima spore vožnje može spasiti život ili zaštititi od povrede.

Stavite kacige, dajte primjer drugima i pokažite da razmišljate o svojoj sigurnosti.

Posjetite našu facebook grupu (facebook.com/girodisarajevo), te stranicu samog događaja (http://www.facebook.com/event.php?eid=179699392098386), gdje možete prijaviti svoje prisustvo na Giru!

Dobrodošli!

Giro di Sarajevo tim

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.