Događaji

17.07.2011 (nedelja) – Prva tuzlanska biciklijada

Obavještavamo sve posjetioce da će se u nedjelju, 17.07.2011 god. u Tuzli, naselje Stupine, održati “Prva tuzlanska biciklijada”. Organizatori ”Prve tuzlanske biciklijade” su M-bike Shop, BBK ”Extreme” i JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla. Cilj manifestacije je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka. Namjera organizatora je da ova manifestacija postane tradicionalna i prepoznatljiva u našem gradu.

Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – Pinga – Brčanska Malta – Stupine.

Program:
11:00-11:45h Okupljanje i prijava učesnika za start ispred fast-food ORANGE Stupine
12:00h Zvanično otvaranje i start Biciklijade
13:30h Povratak svih učesnika na cilju.
14:00h Obezbjeđeno je osvježenje i sendviči za sve učesnike
15:00h Zabavni program i izvlačenje nagrada. Nagrade: Prva nagrada: bicikl, te još 30 praktičnih nagrada biciklističke opreme
15:30-18:00h Zatvoren saobraćaj za automobile u naselje Stupine, tako da će svi građani imati priliku da voze vlastiti bicikl ili role, bez prisustva saobraćaja, na spomenutoj dionici.

Učestvovati mogu svi građani bez obzira na starosnu dob. Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost.

Za sve učesnike obezbjeđene su majice i osvježenje i sendviči. U tu svrhu svi učesnici se trebaju unaprijed prijaviti, putem naše kontakt forme, kako bi se za sve učesnike obezbijedile majice, osvježenje i sendviči, kao i startni brojevi koji ulaze u nagradni bubanj za izvlačenje nagrade.

Pozivamo sve da se prijave u što većem broju putem

on-line obrasca za prijavu

.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.