Događaji

Biciklijada ulicama Mostara

I ove godine Sportsko-ekološki klub “Zelena glava” organizirat ce biciklijadu ulicama Mostara koja vec prelazi u tradiciju ovog grada. Biciklijada ulicama Mostara održava se vec šesti put i bilježi sve vece zanimanje gradjana.

Iz kluba pozivaju sve stanovnike Mostara i šire da im se pridruže, te da bar na jedan dan svoje automobile zamijene biciklima ili sredstvima javnog prijevoza, kako bi na simbolican nacin pomogli zaštiti okoliša.

Od prošle godine ucinjen je i napredak po pitanju biciklistickih staza u Mostaru. Naime, u toku je izrada plana za biciklisticku stazu koja bi trebala povezivati prigradska naselja Blagaj i Bunu sa Mostarom.

Nakon izrade plana morat ce se cekati i na ljude koji su na odgovornim funkcijama, odnosno na Gradsko vijece i gradonacelnika, kako bi se dobila potrebna saglasnost za izradu biciklisticke staze.

Klub “Zelena glava” radi i na projektu biciklistickih magistrala kojih u cijeloj Evropi nema jedino u BiH. Ostaje nada da ce i nadležna ministarstva prepoznati ovaj projekat koji bi uveliko pomogao najprije turizmu, ali i razvijanju BiH na ostalim poljima.  Stoga iz ove udruge pozivaju sve zainteresirane da dodju na biciklijadu pod nazivom “Pazi, bicikl!” 31. maja 2009. sa pocetkom u 18 sati. Ucešce na biciklijadi je besplatno. Ukoliko svoju saglasnost daju Gradska uprava i MUP HNK, za ocekivati je da se nakon biciklijade održi i utrka.

Izvor: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.