Vožnje

1.9.2012 (subota) – Maglić, Trnovačko jezero

Udruženje brdskoih biciklista MTBA poziva svoje članove i sve zainteresova bicikliste na vožnju na planinu Maglić i Trnovačko jezero u subotu  1.9.2012. Prijave se primaju do petka 31.8.2011 u 18.00. Okupljanje i polazak sa otvorenog parkinga Mercatora na Dobrinji u subotu 1.9.2012 ujutro u 6:30
Prijave na forumu mtb.ba na temi 1.9.2012 (subota) – Maglić, Trnovačko jezero 

Trnovačko jezero

Vožnja je otvorenog tipa, pravo učešća imaju svi, ali napominjemo da prilikom raspoređivanja za prevoz prednost imaju članovi MTBA..

Osnovni parametri staze du dati u prilogu.

Tura spada u srednje teške ture (kondiciono) ali je na određenim dionicama tehnički zahtjevna (spust u prašumi) pa savjetujemo prijavu kondiciono i tehnički spremnijim biciklistima.

Obavezna biciklistička oprema (kaciga) i poželjna odjeća i za malo hladnije vrijeme obzirom da Maglić nije nikad bezazlen.Obavezno ponijeti dovoljne količine vode i hrane za cjelodnevnu vožnju jer na većem dijelu ture nema izvora vode.

Podloga je kombinacija asfalta na usponu, utabanog makadama, zemljane i kamenite pješačke staze, te klizave, redovno blatnjave staze kroz Peručicu na spustu prema Suhoj.

Profil ture

Mapa dionice:

(za vise detalja i opisa kliknu ti na ikonice)

alignone

NAPOMENA: Svi vozači se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator vožnje (aktivnisti portala mtb.ba) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima vožnje osim da budu vodići na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uslove i obavezujete se da ćete slijediti upute vodića. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

6 Replies to “1.9.2012 (subota) – Maglić, Trnovačko jezero

  1. Da se dobrovoljci uguse u CO ili dobiju opekotine jer nemaju ni opreme ni obuke za gasenje ovakvih pozara, koji se svakako mogu ugasiti jedino mehanizacijom koju nemamo, jer ljudi koji bi se trebali brinuti o tome brinu jedino o vlastitojPro?itajte više…

  2. nazalost, najlakse je zavuci glavu u pijesak, sve igornirati i govoriti “ne moze se” i “sto ja, nek’ ide on prvi”. Jbg, takav vakat dosao. Razumijem, fejsbuk generacija. Ali necu vise spamati ovu temu. Uzivajte.

  3. Armine, konstruktivna kritika je uvijek dobra, ali ovo je zaista izvan svakog konteksta. Ne volim da ove stvari stavljam u fokus, ali osjećam potrebu da odgovorim, a vezano za naš volonterizam i “fejsbuk generacije”.Pro?itajte više…

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.