Događaji Vožnje

Poziv za učešće u “Tour de Culture Bosna i Hercegovina”

TdC logo

U cilju podizanja svijesti o zajedničkom i bogatom kulturnom naslijeđu Bosne i Hercegovine, promociji nemotorizovanog prevoza i zaštite životne sredine, Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (Cultural Heritage without Borders – CHwB) u saradnji sa partnerima organizuje prvi „Tour de Culture“ u našoj zemlji.

„Tour de Culture“ je netakmičarski i rekreativni biciklistički događaj namijenjen svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine koji se realizuje 24. maja/svibnja 2015. godine na području Počitelja, Čapljine, Blagaja i Mostara. Učesnici ture duge 55 km će posjetiti lokalitete od kulturno-historijskog značaja i na svakom sudjelovati u posebnom programu osmišljenom u cilju promocije, očuvanja i zaštite baštine svih građana i građanki BiH.

TdC2

Više informacija o „Tour de Culture Bosna i Hercegovina“ i uslovima učešća dostupno je na zvaničnoj stranici CHwB BiH. U prvom “Tour de Culture BiH” broj učesnika je ograničen na 100 biciklista. Svaki učesnik obavezan je da se registruje za sudjelovanje u ovom događaju putem linka: http://goo.gl/FEilGI

Na području Blagaja, u sklopu ovog jedinstvenoj biciklističkog događaja, biće održana izložba umjetničkih radova inspirisanih kulturnom baštinom Bosne i Hercegovine. Kreativci koji žele izlagati svoje radove tokom „Tour de Culture Bosna i Hercegovina“ mogu saznati više o uslovima učešća na ovom LINKU. Rok za prijave na izložbu je 15. maj/svibanj 2015. godine.

TdC1

„Tour de Culture“ je jedna od aktivnosti projekta „Učini svojim!“, koji finansira Evropska unija u okviru programa „Sarajevo 2014“. Program „Sarajevo 2014“ se sastoji od serije projekata koji se realizuju povodom obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata i s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti. Cilj projekta „Učini svojim!“ je podizanje svijesti o značaju zajedničkog kulturnog naslijeđa svih građana i građanki Bosne i Hercegovine.

TdC5

„Tour de Culture“ realizuje CHwB BiH u saradnji sa udruženjem „Natura AS“ i turističkom agencijom „Visit Konjic“ iz Konjica; brdsko-biciklističkim udruženjem „MTBA“, udrugom „Hercegovina bicikl“ i udruženjem građana za planinarenje, brdski biciklizam i seoski turizam „My way“ iz Mostara, kao i udruženjem brdskih biciklista „MTBA“ iz Sarajeva.

Medijski partneri događaja su: Abrašmedia, BHT1, Buka Magazin, Faktor.ba, Radio Mostar i Radio Sarajevo.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.