BH scena

U petak prosvjedna vožnja ulicama Mostara

U povodu nesretnog događaja koji se dogodio nedavno na cesti od Mostara do Vojnog kada je teže stradao biciklista, Biciklistički klub Mostar u petak, s početkom u 18.30 sati organizira prosvjednu vožnju po ulicama Mostara kojom želi ukazati na nezavidan i neravnopravan položaj biciklista u prometu.

Također, Biciklistički klub Mostar traži od Gradske uprave Mostara da poduzme aktivnosti oko povećanja sigurnosti biciklista na području Mostara te da se počne s planiranjem i izgradnjom biciklističke infrastrukture kako u samo gradu, tako i na širem području.

Start i završetak vožnje je na Španjolskom trgu. 

Ruta kretanja je: polazak sa Španjolskog trga te će se kretati ulicom kneza Domagoja (pored hotela Mostar), kardinala Stepinca (ispred Mepasa), A. Starčevića, vrh Avenije, biskupa Čule (katedrala), naselje Balinovac, fra Didaka Buntića, Franjevačka, Bulevarom Narodne Revolucije, most Hasana Brkića, ulicom Maršala Tita, Carinski most, Šantićevom ulicom i kraj biciklijade je ponovo na Španjolskom.

Ovim putem pozvamo sve građane grada Mostara koji posjeduju bicikl, da se odazovu na ovu vožnju i te time ukažu na masovnost biciklista u gradu Mostaru, te da je došlo krajnje vrijeme da se počne razmišljati o biciklstima, njihovoj sigurnosti i biciklističkim stazama. Svjesni smo da sve to neće doći preko noći, ali izađimo i izborimo se za sigurnost naše djece i budući naraštaja, te da oni dobiju prave biciklističke staze.

Vidimo se u Petak, 24.08.2012. u 18.30h, Španjolski trg!

Biram DA sigurno bicikliram!

BK Mostar

Izvor: www.bkmostar.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.