BH scena

Izvještaj sa Giro di Sarajevo 2

U nedelju 19.7.2009. održana je i druga netakmičarska utka glavnim ulicama Sarajeva Giro di Sarajevo 2. Utrku je vozilo oko 500 učesnika, a dužina dionice je iznosila oko 17 km. Krenulo se tačno u 17:00 sati sa parkinga hotela Terme na Ilidži, nakon čega su se biciklisti kretali glavnom gradskom saobraćajnicom do Vijećnice i nazad do mosta Ars Aevi (Vilsonovo šetalište). Svi učesnici su bili registrovani i označeni brojem, te su kao lijep trajni podsjetnik na ovu utrku dobili i oficijelnu biciklističku narukvicu.Nakon utke koja je završila oko 18:30, uslijedio je i after party za organizatore i prijatelje udruženja u Colloseumu u 22:00 sata.

Napominjemo, cilj ove utrke, kao i svih aktivnosti UG Giro di Sarajevo jeste provisanje i podizanje kvalitete uslova za vožnju bicikla po gradu, kulture svih učesnika u saobraćaju a pogotovo biciklista. Rezultat prošlogodišnje utrke je aktiviranje nadležnih u organima vlasti na rješavanju ovih problema nakon čega je uslijedio veliki korak naprijed – izrada elaborata o mreži biciklističkih staza u gradu Sarajevu. Iako se u realizaciju projekta izrade staza još nije krenulo, uspjeh prvog “Gira” pokrenuo je veliki zamajac koji se neće moći tako lako ignorisati.

Samo uz akcije i (slobodan ću biti pa reći) pokrete poput Giro di Sarajeva možemo od glavnog nam grada napraviti mjesto gdje su i biciklisti zaista ravnopravni učesnici u saobraćaju. Ovim putem čestitamo organizatorima na odlično odrađenom poslu uz želje da se iduće godine umjesto saobraćajnicom provozamo novom biciklističkom stazom.
Foto: Esad Mulabegovic Foto: Esad Mulabegovic
Foto: Esad Mulabegovic Foto: Esad Mulabegovic
Foto: Esad Mulabegovic Foto: Esad Mulabegovic Foto: Esad Mulabegovic
Foto: Esad Mulabegovic Foto: Esad Mulabegovic
Foto: Esad Mulabegovic Foto: Esad Mulabegovic
Foto: Esad Mulabegovic Foto: Esad Mulabegovic

Foto: Esad Mulabegović, Giro Di Sarajevo Team

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.