Svijet biciklizma

Scottoiler – sistem automatskog podmazivanja lanca

Scottoiler Bicycle Cycle Oiler (Active Fluid System) je rezultat višegodišnjeg intenzivnog istraživanja i testiranja. Ovo je uređaj koji se može koristiti na bilo kojem biciklu, bez obzira da li je on namjenjen za urbanu ili offroad vožnju. Po tvrdnji proizvođača, Scottoiler Bicycle Oiler produžava servisne intervale, povećava efikasnost, održava čistoću i optimalnu podmazanost kompletnog pogonskog sistema kod bicikla.

Sistem funcioniše na principu automatskog podmazivanja lanca prilikom svake promjene brzine. Rezervoar sa lubrikantom i mini-ventilom/pumpom je povezan sa sajlom za zadnji mjenjač. Prilikom promjene brzine vrši se pritisak na mini pumpu koja istiskuje malu količinu specijalnog lubrikanta (kombinacija vode, ulja i aditiva) namjenjenog upravo ovom sistemu. Lubrikant se tankom savitljivom cjevčicom odvodi do donjeg točkića na zadnjem mjenjaći i podmazuje lanac.

Inače, prvi prototip Scottoiler sistema pojavio se prije više od 20 godina, kada je Fraser Scott počeo da istražuje i ulaže u potencijal svoje ideje. Kao vječitom motoristi, inicijalna ideja je Fraseru pala na pamet kada je redovno putovao od Glazgova do Mančestera da bi se sretao sa svojom djevojkom! Zbog velike kilometraže koju je Fraser prelazio, zatekao je sebe kako veoma često održava, podešava ili mijenja lanac na svom motociklu. Kako je mrzio to da radi počeo je da razmišlja kako da izbjegne gubljenje vremena. Ostalo je historija…

Pod imenom FM Scottoilers Limited, Fraser prvi put nudi svoj proizvod 1986. a od 1992. mijenja ime kompanije u Scottoiler (Scotland) Limited. Od tada pa do danas, konstantan razvoj dovodi do današnje Mark 7 serije kompleta za podmazivanje.

Najbliži zastupnik ScottOiler-a je u Srbiji i više informacija se može dobiti i na sluzbenim strnicama

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

2 Replies to “Scottoiler – sistem automatskog podmazivanja lanca

  1. Prilikom otvaranja scottoiler.rs AVG je izbacio “Threat:HTML framer.”
    Pa ko voli…

  2. Hmmm, fakat ne znam, kod mene sve ok.

    El evo, promjenio sam link da ide direktno na listu prodajni mjesta.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.