BH scena

Giro di Sarajevo 2010 – saopćenje za medije

Nastavljajući tradiciju započetu prije dvije godine, kada je grupa biciklista entuzijasta željela ukazati na probleme biciklista u gradu Sarajevu, udruženje građana Giro di Sarajevo po treći put organizuje centralni biciklistički događaj u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, rekreativnu vožnju glavnim ulicama grada pod nazivom Giro di Sarajevo.

Događaji

Giro di Sarajevo 2010 – hotel Terme Ilidža, 4.7.2010 u 17:00

Udruženje građana Giro di Sarajevo ove godine nastavlja dobru tradiciju i organizuje treću po redu biciklističku vožnju pod nazivom “Tradicionalni biciklistički događaj Giro di Sarajevo 2010“. Pozivamo sve građane Sarajeva, ali i šire, da se u nedelju 4.6.2010 u 17:00 pridruže najmasovnijoj vožnji održanoj u glavnom gradu BiH. Želimo pokazati koliko ljudi se bavi biciklizmom […]

Lago di Garda 2010

Lago di Garda 2010 – Dan 5.

Bili smo u dilemi da li postavljati “izvještaj” za Dan 5 ili ne, jer bicikle nismo ni pogledali a kamoli vozili ih. Kad se u tri dana popnete na više od četiri hiljade visinskih metara sasvim primamljivo zvuči ideja da malo pogledamo “odozdo”, sa zemlje, da prošetamo gradom i osjetimo kako izgleda i lagani odmor. […]

Lago di Garda 2010

Lago di Garda 2010 – Dan 4.

Umorni od grandiozne ture prethodnog dana, danas smo se odlučili za uživanje. A u čemu bi drugo bajkeri uživali ako ne u pogledu s 2.060 metara na snijegom prekrivene Dolomite i u dvadesetak kilometara spusta single-track stazom.Uz to, savladava se visinska razlika od dvije hiljade metara. Biramo planinu za danas: Monte Altissimo. Mmmmmm!

Lago di Garda 2010

Lago di Garda 2010 – Dan 3.

Danas je bio dan iz snova. Njemački “Biker magazine” je turu na Tremalzo proglasio jednom od najljepših u Europi. Možda ima dužih, opasnijih ali ovako raznovrsnu, dinamičnu, jednostavno – lijepu turu u životu nismo vozili. Toliko toga, s pravom je Ervin, vozeći se ka hotelu pitao: “Pa, kako ćeš napisati izvještaj?”