BH scena

Satnica i plan vožnje Enjoy Sarajevo 2013

093

Udruženje brdskih biciklista MTBA iz Sarajeva i ove godine, treći put po redu, organizuje tradicionalnu manifestaciju “Enjoy Sarajevo”, uspon brdskim biciklima na Trebević. Kao i svake godine, učesnici će krenuti iz Vilsonovog šetališta  preko Vraca a potom će voziti starim austrijskim šumskim putem do samog vrha. Spust je naročito atraktivan, šumskom stazom do Brusa. Druga grupa kondiciono manje spremnih biciklista vozit će cestom direktno do Brusa.

[box]Organizator, Udruženje brdskih biciklista (MTBA) poziva sve ljubitelje biciklizma i vožnje u prirodi da se pridruže u subotu, 18. maja 2013. godine i uživaju u čarima Trebevića. Okupljanje učesnika predviđeno je na Vilsonovom šetalištu (most Suade Dilberović i Olge Sučić) u 9,00 sati a start vožnje u 9,30.[/box]

Službena satnica i plan vožnje za obje grupe:

Grupa 1: vrh Trebevića

karta_grupa1profil_grupa1

Grupa 2: izletište Brus

karta_grupa2profil_grupa2

Ovogodišnji Enjoy Sarajevo nosi i ekološku poruku jer je u sklopu vožnje planirana i akcija čišćenja lokacija na Trebeviću kojima se budu kretali biciklisti (lokacija “Osmica” i Ravne – Prvi šumar). Akcija je izvodi u sklopu globalnog projekta Let's do it – Očistimo zemlju za jedan dan čiji su lokalni organizatori Udruženja “Ruke” i “Mozaik prijateljstva” iz Sarajeva.

sponzori_enjoy_2013_2

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.