BH scena

Predstavljamo: MTB Club Kiseljak

Biciklizam je sasvim sigurno najprihvatljiviji sport u Bosni i Hercegovini. Što je za dalmatince plivanje, to bi nama trebap biti biciklizam. Ovo je prepoznato i u srcu brdovite Bosne. Nekolicina entuzijasta organizirala je svoje nasumično brdsko pedalanje u smislen i konkretan klub koji za cilj prvenstveno ima privući one koji bi „rado vozali po brdu“ i one koji beskompromisno osvajaju planinske vrhove.

Ideja za klubom rodila se kao i obično, u kafani, a kao i sve u posljednje vrijeme, i biciklistički klub Kiseljak svoje prve korake napravio je na Facebooku. Napravljen je profil biciklističkog kluba gdje je iznesena ideja koja je uskoro dobila desetine „friend requesta“ što je dobar pokazatelj da interes postoji. Sazvan je i prvi sastanak u lovačkom domu, održan u formi osnivačke skupštine. Nekoliko prijedloga za naziv da bi, kao i obično, ostao onaj prvi prijedlog. Registracija kluba i još koješta… mnogo posla prije nego su članovi uopće sjeli na bicikle.

Nedavno je napravljen i taj podvig – prva zajednička tura članova MTB Kiseljak. Asfaltno – brdska tura nije bila naporna ni za članove koji su tek sjeli na bicikle. Išlo se iz Kiseljaka preko Fojnice u Deževice. Odatle brdska relacija do Podgore i veliki spust do sela Tomići u općini Kreševo. Iz Kreševa, kako gravitacija nalaže, spust natrag u Kiseljak. Promotivna tura kluba dobro je prošla. Žene nisu previše kukale, napravilo se 10 pauza, promijenjene su dvije puknute gume, popilo se oko pedeset litara vode i desetak litara pive.


Sa pohoda na Biokovo

Ipak, promocija je jedno, a ozbiljan brdski biciklizam drugo. Planovi kluba svakako nisu vozikati se po asfaltu, odmarati svaki kilometar, jesti ćevape i piti pivu. Planovi su ozbiljni: utvrđivati ozbiljne i zahtjevne rute, te ih „odrađivati“. Već su fojničke i kreševske planine dovoljne da se godinama ima kuda voziti. U tome su dobrodošli novi članovi, prijatelji iz drugih klubova, a nekakva je pritajena nada da će i MTB Kiseljak biti negdje pozvan.

MTB Club Kiseljak

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.