BH scena Događaji

Zatvaranje prijava na Sarajevo Grand Prix i obavijest o zatvaranju ulica u nedjelju

3

U petak 12.juna, tačno u 11h bit će zatvorene online prijave za rekreativce putem službene stranice (www.sarajevograndprix.com) i Facebook fun page-a. Svi koji se prijave do sutra bit će na spisku za preuzimanje svog rednog broja i majice od 9 do 10 sati ujutro u nedjelju 14. juna ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu.

Svi koji se ne stignu prijaviti putem interneta, imaju priliku to učiniti na sam dan održavanja Sarajevo Grand Prix-a, i to dolaskom na već spomenutu lokaciju i vrijeme. Start za takmičare je u 10.45 sati, dok će rekreativci krenuti u 11 sati.

2

Rekreativci moraju voziti jedan za drugim, te da budu pažljivi i slušaju skaute iz BK „Trek team“ i BK „Giro di Sarajevo“.

Dužina koju rekreativci voze pri obaranju Guinnissovog rekorda je blizu 20km i vozi se ne više od 15km/h.

Sarajevo Grand prix bit će održana 14. juna, a ulice kojima učesnici budu prolazili bit će potpuno blokirane za saobraćaj.

Ulice Ramiza Salčina, Želimira Vidovića Kelija, Ante Babića, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Vrbanja, Kotromanića, Hamze Hume, Alipašina, dio regionalnog puta R445 na području Kantona Sarajevo, Hiseta, Obala Kulina Bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije i Maršala Tita bit će blokirane od 11.00 do 14.30 sati.

Odobrenje za obustavu izdalo je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo na zahtjev Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

BIHAMK, Festina i bicikli.ba obezbijedili su pregršt nagrada za rekreativce u fun zoni.

Vidimo se 14. juna, pokažimo svima koliko nas ima i upišimo se u Guinnissovu knjigu rekorda.

https://www.youtube.com/watch?v=OtuYPZTVOV0

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.