BH scena

Održan Bjelašnica mountain bike cross 2013

Start utrke

„Bjelašnica mountain bike cross 2013.“ je utrka koja se već drugu godinu za redom realizuje na planini Bjelašnici. Na ovogodišnjoj utrci učešće je uzelo 45 takmičara iz različitih brdsko-biciklističkih klubova širom Bosne i Hercegovine i regiona.  Tu su se posebno dokazali članovi biciklističkog kluba „Daj krug“ iz Bihaća koji su prešli preko 300km da bi učestvovali u ovoj manifestaciji. Pored Bišćana, na startu su se pojavili i takmičari iz Slovenije i nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, a posebnu pažnju je privuklo prisustvo ambasadora Republike Francuske u BiH, gospodina Rolanda Gillesa.

Pobjednik - ambasadorStazu u dužini od 25km, čiji je start bio na Babinom dolu, a cilj u selu Lukomir koje je autentično selo za ovaj kraj Balkana, prvoplasirani je savladao za 1 sata i 4 minute i na iznenađenje svih prisutnih prvi kroz cilj je prošao gospodin Roland Gilles! Drugoplasirani je bio predstavnik biciklističkog kluba „Daj krug“ iz Bihaća, Irvin Hušić, a trećeplasirani takmičar iz biciklističkog kluba „BK Power“ iz Sarajeva Džaferović Aldin koji je bio prošlogodišnji pobjednik ove manifestacije. Prva tri najuspješnija takmičara su dobili diplome za učešće, medalje za postignuti plasman i poklon bonove našeg partnera utrke Gir.ba!

Posebno priznanje i diplomu za učešće u ovoj utrci su dobili i Džana Zlatar, četrnaestogodišnja djevojčica koja je uspješno završila utrku i bila prva djevojka u ove dvije godine koja je uzela takmičenje u istoj i Sadiković Berin, sedamnaestogodišnjak koji je završio utrku na odličnom petom mjestu.

Pobjednici BMC 2013.

Poražavajuća je činjenica da ova manifestacija nije podržana niti od jednog nivoa državnih institucija te da je ista realizovana samo uz pomoć nekoliko prijateljskih i partnerskih firmi koje su imale volju da podrže istu. Također, i medijska podrška projektu je zakazala i niti jedna medijska kuća se nije pojavila na samoj manifestaciji koja je od strane francuskog ambasadora u BiH ocijenjena kao manifestacija od izrazitog značaja za kulturu, turizam i tradiciju Bosne i Hercegovine!

Organizator ovog projekta je Udruženje “Metamorfoza“.

[wzslider]

 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.