Region

Na Kopaoniku se otvara prvi bike-park u Srbiji

U nedelju 16. septembra od 10h Srbija će dobiti prvi bike park. Žičara “Pančić” će se zašareniti od mauntinbajkova, Kopaonik će značajno pojačati svoju ponudu ljeti a pravi ljubitelji brdskog biciklizma će imati na raspolaganju 3 staze za spust u dužini od 5 km napravljene po standardima Evropske unije i Kanade.

Zajedničkim snagama, MK Resort, Nacionalni park Kopaonik, udruženje Fristajlera, Skijališta Srbije i slovenačka firma Alliance je realizovala kompletan projekat i time omogućila ovom Olimpijskom sportu da zaživi i na najvećem srbijanskom skijalištu.

 
 

Prva staza je posebno pravljena za početnike i djecu, dok je druga staza srednje zahtjevna a posljednja treća – vrlo zahtjevna i samo za iskusne. Širina staza varira od 60cm do 120cm a na pojedinim dionicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke. Dakle, park je pravljen za sve i to je nadamo se samo prva faza izgradnje gdje bi se u narednim godinama izgradile i staze za Svjetski kup.

Bajk park je napravljen u duhu zaštite životne sredine, staze ne remete prirodno okruženje, vijugaju kroz šumu i kleke. Na samom otvaranju, pored mauntinbajkera iz Srbije, društvo će im praviti i vozači iz Slovenije a tu će biti i poznati Beogradski di-džejevi koji su zaduženi za zabavu.

Izvor: www.skijanje.rs

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.