BH scena Događaji

Predavanje „3 Godinine putovanja Siniše Glogoškog“

U subotu 15.03.2014 godine u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba „Kreševo“ i HKD Napredak podružnica Kreševo u Napretkovom domu u Kreševu sa početkom u 19,00 sati održat će se multimedijalno predavanje „3 Godinine putovanja Siniše Glogoškog“.

glogoski

Siniša Glogoški rođen je u srcu Bosne i Hercegovine, u jedinstvenom malom gradu Travniku. Srednju i osnovnu školu je pohađao u Travniku i Varaždinu. U Zagrebu je studirao novinarstvo neko vrijeme, a onda se konačno odlučio posvetiti se fotografiji i snimanju. Trenutno završava studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Prvo putovanje započelo je biciklom od Zagreba do Damaska, nakon čega su slijedile hladne sibirske zime, a početkom 2012. godine zajedno s prijateljem Bernardom Bregarom, proveo je 45 dana istražujući gvajanske prašume. A broj pređenih kilometara iz godine u godinu raste.

Često istakne kako obožava smijati se s beduinima u pustinji, spavati na ruševinama davno zaboravljenih gradova i koritima isušenih rijeka, promatrati zvijezde, ljudska lica i bore, padati s bicikla i bježati od divljih pasa, svađati se s lopovima, promatrati ljude u vlakovima, smrznuti se na nepostojećim ledenim cestama, gledati munje i zaleđena mora, sunce i prašinu, siluete vrana i golog drveća, i tko zna kako će se ovaj niz nastaviti, jer svako je putovanje nova priča. Trebalo se samo usuditi prvi put, nakon toga stvari su se događale same od sebe.

Njegovi kratki filmovi o putovanjima koja je prošao: SINIŠE GLOGOŠKOG

Pozivamo Vas da Siniša Glogoški svoje iskustvo podjeli sa Vama!

Izvor: www.bbkkresevo.com

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.