BH scena Takmičenja

Bjelašnica MTB Cross 2013

BJELAŠNICA MOUNTAIN BIKE CROSS 2013.

– biciklistička utrka orijentacijsko-takmičarskog karaktera

Babin Do – Lukomir – Umoljani, 25. AUGUST 2013. GODINE

bmc2013_velika

Kao organizatori međunarodnog biciklističkog mountain bike cross-a “Bjelašnica mountain bike cross 2013.” Udruženje ″Metamorfoza″ iz Sarajeva poziva vas da se prijavite na učešće u ovom velikom bosanskohercegovačkom projektu, koji će se održati 25.08.2013. godine. Projekat je prvi put održan prošle godine, uspješno, a već ove godine bi isti trebao dobiti epitet međunarodnog.

Projekat „BMC 2013.“ je zamišljen kao projekat međunarodnog karaktera čijom bi se uspješnom realizacijom moglo postići ispunjenje osnovnog cilja da isti u budućnosti dobije status tradicionalne manifestacije koja će svojom organizacijom ponuditi veoma jaku podršku promociji Bosne i Hercegovine kao izuzetno pogodne turističke destinacije u svijetu. Činjenica da na samoj organizaciji projekta radi više udruženja i klubova, jasan je pokazatelj da postoji volja i želja da pomenuti projekat bude realizovan na besprijekorno kvalitetan način uz angažovanost preko 200 potrebnih volontera.

Način registracije učesnika

Registracija učesnika će se isključivo vršiti putem našeg e-maila: info.bmc2013@gmail.com. Zbog složenosti čitave organizacije, broj takmičara će biti limitiran, pa se što prije prijavite, ukoliko želite biti učesnici ovog projekta! Mjesta će se popunjavati u zavisnosti od datuma prijave takmičara. Staza u dužini od oko 30km počinjat će na Babinom dolu i kretat će se preko Lukomira, do sela Umoljani na Bjelašnici.

Kotizacija za učešće

Učesnici čije je mjesto stanovanja van Kantona Sarajevo i koji izraze želju da im se obezbijedi smještaj, dužni su platiti kotizaciju za učešće u iznosu od 20,00KM. Pored obezbijeđenog smještaja koje uključuje noćenje sa doručkom, učesnici će imati obezbijeđen i prevoz, ručak nakon utrke te obezbjeđenu tekućinu za vrijeme same utrke.

Učesnici sa područja Kantona Sarajevo, kojima se neće obezbijedi smještaj prilikom učešća na pomenutoj manifestaciji, dužni su platiti kotizaciju za učešće u iznosu od 10,00KM.

U kotizaciju ulazi i osiguranje svakog učesnika, kao i servisni pregled bicikla koji će se obaviti prije početka same utrke.

U kotizaciju ulazi i osiguranje svakog učesnika, kao i servisni pregled bicikla koji će se obaviti prije početka same utrke. Kotizacija će se plaćati na dva načina:

  1. direktna uplata u prostorijama Udruženja u naknadno definisanom periodu (za pojedince)
  2. uplata na račun Udruženja (za klubove i osobe koje dolaze van Sarajeva i nisu u mogućnosti uplatiti kotizaciju lično na adresi Udruženja)

Ukoliko imate želju da učestvujete u ovom projektu, bilo kao pojedinac ili kao klub, molimo vas da nam se najkasnije do 20. augusta 2013. godine javite na naš e-mail: info.bmc2013@gmail.com i potvrdite svoje učešće u istom.

E-mail u kojem izražavate želju za učešćem u projektu “BMC 2013.” mora se sastojati iz sljedećih podataka:

  1. Ime i prezime učesnika
  2. Naziv kluba (ukoliko je učlanjen u neki od biciklističkih klubova)
  3. JMBG i mjesto stanovanja
  4. Kontakt telefon
  5. Učesnik sam koji plaća kotizaciju za učešće u iznosu od _______
  6. Ukoliko učesnik nije punoljetan, potrebno je da isti ima saglasnost roditelja/staratelja za učešće u pomenutom projektu.

Organizator ovog projekta je Udruženje “Metamorfoza”, a suorganizatori su: “Klub spasavalaca 2000”, P.D. „Energoinvest“, Udruženje “Avantur” i Studentski parlament u Sarajevu (SPUS).

Više informacija o organizaciji i učešću u ovoj manifestaciji možete pronaći i na našem facebook page-u na sljedećem linku: https://www.facebook.com/bjelasnica2013, kao i facebook eventu:https://www.facebook.com/events/539775872749724/permalink/539777422749569/.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.