Region Takmičenja

MTB utrka „Tri strane Kopaonika“

40ivZIPMLMxJeb6yE6sPhZU_YualcL9cI3V_p3WUZFI

Druga po redu MTB trka „3 strane Kopa“ održat će se na Ilindan, u nedelju, 2.8.2015. godine na planini Kopaonik sa startom na Semeteškom jezeru.

Takmičari će u jednom danu morati da sa sve tri prilazne strane Kopaonika savladaju Pančićev vrh, odnosno vrh „Suvo rudište“ na nadmorskoj visini od 1918 mnv i da u okviru jedne trke pređu više od 70 km sa blizu 4000 mnv, a to sve prelazeći teren koji će činiti šumski i makadamski putevi sa ne više od 20% asfalta tokom cijele staze.

6_kpQaFBMvPtCzHeWAwzLnP1Elx1fWjnCbadqEzshYg 3zyVKAQbGuFQOOahzADmov2Y2mJWtaOwC2GxYccAI9Q

Takmičari će se takmičiti u okviru četiri kategorije, ELITA, MASTERS, HOBY i RELAY, u okviru iste staze ali sa kraćom odnosno dužom vožnjom , tako da će za kategoriju HOBY biti potrebno da se izveze jedna strana Kopanika, za MASTERS dve strane, a za ELITA takmičare pomenute tri strane Kopaonika gde će pobednik odneti prestižnu titulu pobednika trke „TRI STRANE KOPAONIKA“.

5jDOtnvFCfGgK-onnWTDrSR30yASGq8Sr1KJno0ZeIc

Novina u odnosu na prvo izdanje trke je i „Relay“ kategorija, odnosno štafeta. Tri takmičara imaće priliku da individualno osvajaju po jednu stranu Kopaonika da bi kao tim osvojili Kopaonik sa sve tri strane i bodovali se u generalnom plasmanu prijavljenih ekipa. Zanimljivost kod ove kategorije jeste ta da će izmjena štafeta biti na vrhu Suvo Rudište na visini od 1918mnv, mjestu odakle veliki broj ski staza, u toku zimske sezone na Kopaoniku kreće i sa kojeg se pruža nevjerovatan pogled.

KXbP6C9niw8PjTXGt_zCHjn36ZqvQiSfY3FuYupNBoE

Prvi vikend u augustu mjesecu na Kopaoniku svakako će biti podređen biciklizmu tako da je već u subotu 01. augusta planiran veliki “PASTA PARTY” za sve učesnike i prijatelje trke “3 strane Kopaonika” kao i EXPO gdje će se prezentovati oprema iz svijeta biciklizma i outdoor-a.

Sve informacije i načine pirjave potražite na oficijelnoj stranici: http://www.nasvestrane.rs/tri-strane-kopaonika-2015/21 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.