BH scena Region Vijesti iz sporta

Lejla Tanović osvojila prvu medalju na etapnoj UCI utrci

20150516-161806-58686149.jpg

Lejla Tanović je jučer vozila prvu etapu trodnevne utrke UCI S2 Halkidiki u Grčkoj. Nakon prve hronometarske etape zauzela je 4.mjesto u generalnom plasmanu. Danas je vožena izuzetno zahtjevna druga etapa u dužini od 42km. Lejla je zauzela 3.mjesto i prvi put osvojila medalju na jednoj UCI S2 utrci za Bosnu i Hercegovinu.

20150516-162147-58907951.jpg

“Utrka je bila teška i dosta isrcpljujuća, poredak se stalno mjenjao ali je Lejla na kraju završila kao trećeplasirana. Vodeća u generlanom plasmanu je očekivano Ana Konavalova, dok je Lejla uspjela nadoknaditi zasotatak nad Grčkom vozaćicom. Trenutno se nalazi na 3.mjestu u generalnom plasmanu sa samo jednom sekundom minusa iza druge vozaćice.” rekao je trener Amar Njemčević

Bitno je napomenuti da je Lejla najmlađa u ženskoj kategoriji, što ostavlja dovoljno prostora za prikupljanje iskustva. Sutra je na planu zadnja etapa i najteža do sada. Dužina etape iznosi 52km i 2.000metara visinske razlike.

“Veoma je bitno da se Lejla maksimalno odmori i pripremi za sutrašnju etapu. Čeka nas veoma težak i dug dan takmičenja tako da moramo biti spremni što je bolje moguće. Iako Lejla trenutno zauzima veoma dobru 3. poziciju utrka je sasvim neizvjesna s obzirom da je prvih 5 vozaćica unutar par minuta.” rekao je za kraj Amar Njemčević.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.