Lago di Garda 2010

Lago di Garda 2010 – Dan 5.

Bili smo u dilemi da li postavljati “izvještaj” za Dan 5 ili ne, jer bicikle nismo ni pogledali a kamoli vozili ih. Kad se u tri dana popnete na više od četiri hiljade visinskih metara sasvim primamljivo zvuči ideja da malo pogledamo “odozdo”, sa zemlje, da prošetamo gradom i osjetimo kako izgleda i lagani odmor. Uz sve to, Ervin je rano otputovao pa MTB.BA ekipa više nije kompletna. Zar da vozimo tako?

Džabe je što ostade Emiru nadimak “trener”, valjda zbog boje kose jer vozeći u grupi neki su pomislili da smo “pravi” bajkeri s trenerom na čelu. Džabe što smo imali još desetak ideja za osvajanje okolnih brda, valjalo se malo i odmoriti pred povratak.


Besplatna zabava: balansiranje na užetu, Raj za surfere uz povoljan vjetar


Staza za bajkere odvojena od ceste, Svaka tura završava kraj jezera, ova ekipa ima i fotoreportera kao i mtb.ba

Dobro, Gaka nije izdržao pa je otišao na surfanje. Jak vjetar ga je otpuhao tako daleko da smo mislili da se nikad neće vratiti na obalu. U stvari, ta šetnja obalom je nevjerovatno primamljiva. Uredno označene staze za bicikliste, a tamo gdje se miješaju s pješacima zanimljiv znak: u julu i augustu bicikl nije dozvoljeno voziti između 10 i 17 sati. Tada su oni koji se odmaraju na plaži u prednosti.


Modni detalj na glavi, Staze za pješake i bicikliste su fizički razdvojene


Uz malo truda predivan park; Dio mtb.ba teama na glavnom trgu Riva del Garda

Šetajući tako do obližnjeg mjesta Riva del Garda zbilja otkrivamo kako je jednostavno napraviti savršeno mjesto za odmor. Dovoljno je unijeti samo malo reda. Komentarišemo kako i mi imamo isto ovako lijepe planine, u krugu od 50-tak kilometara brojne visove preko 2.000 metara, kako je dovoljno proći s malim bagerčićem s vrha Bjelašnice do Igmana, ili probiti single-track kroz šumu Trebevića i eto staza na sve strane.


Ovaj lanac definitivno traži podmazivanje… a ova mašinica štelovanje


Bicikl se koristi i do pijace…. jer je parking ipak skup.

Usput posjećujemo brojne bike-shopove. Dobro, cijene baš i nisu kao kod kupnje preko interneta, ali nisu ni previše paprene. A užitak da se proba neki komad opreme je fenomenalan. Prodavačica će bez ustručavanja pomoći kod oblačenja patika i kad su vam noge izgrebane od vožnji prethodnog dana.


Sve je jasno označeno i sve se poštuje; Borba za svaki poen


Špageti ovako, špageti onako…. ali nakon ručka slijedi odmor

Po povratku u hotel otkrivamo da imamo i televizor. U toku je fudbalska utakmica sa svjetskog prvenstva. Nije loše, i tamo je trava zelena. Ispred hotela mami bazen, dečki ubijaju vrijeme stonim tenisom, za ručak ponovo špageti…

Viva Italia! Uskoro ćemo opet na bh. brda!

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.