Lago di Garda 2010

Lago di Garda 2010 – Dan 1.

Lago di Garda je jezero dugačko preko 50 kilometara, okruženo Alpama, na njegovim rubovima su tipični stari italijanski gradići, ali za razliku od običnog turizma, ovdje se dolazi na aktivan odmor. Jezero i njegovo okruženje je raj za surfere, planinare a cijeli kraj se smatra jednom od najboljih svjetskih destinacija za biciklizam.
Ovih dana petočlani mtb.ba team boravi na Lago di Garda, a zahvaljujući činjenici da je cijeli gradić Torbole pokriven besplatnom wireless internet mrežom, donosit ćemo impresije s naših dnevnih vožnji.

Dan prvi

Pogled kroz prozor na hotelski bazen ne oduševljava: kiša, oblačno nebo, ležaljke ispod palmi prazne, tek pokoji šetač dobro opremljen GoreTex jaknom. Međutim, hotelski boks za bicikile je gotovo prazan: za one koji dolaze na Lago di Garda nema lošeg vremena. Kiša, blato, mokrina – pa šta. Plan koji imamo je jednostavan: odvesti se 30-tak kilometara niže Malcesine, uhvatiti brod za Gardu i onda voziti povratnu turu rubom jezera. No, zbog nevremena brod ne vozi.


Vožnja kraj jezera i kafica u očekivanju broda i prestanka kiše

Vraćamo se u Torbole i odlazimo na obližnji single track. Zanimljivo je voziti uz plažu među palmama, ali nas privlače okolna brda, stoga se penjemo starom cestom, zaustavljamo kraj jedne od brojnih italijanskih utvrda iz Prvog svjetskog rata, srećemo grupice biciklista i konačno izlazimo na vrh.


Spektakularan pogled i pored lošeg vremena


Početak šumske staze…

Loše vrijeme ne dozvoljava mnogo zadržavanja, tek za zajedničku fotografiju, toplije oblačenje i – spust. Po skliskim kamenim pločama, blatu, stepenicama priređenim za pješake single track je više nego opasan, ali željni vožnje i uživanja hrabro savladavamo jednu po jednu prepreku.


Ervin demonstrira zavidnu vještinu vožnje…


Vozilo se brzo i dobro… ipak, Tarik je hladan kao špricer 🙂

Ervin demonstrira zavidnu vještinu i sad nam je jasno zašto postiže uspjehe na takmičenjima u Njemačkoj. Neke od nas razum tjera da malo “smanjimo gas” tako da se u dolinu spuštamo bez padova, nasmijani i u izvrsnom raspoloženju.


Izbor: klizava stijena ili “stepenice” 🙂


Jedan od laganijih dijelova staze 🙂 ; Gospodin čovjek među palmama 🙂

Početak više nego izvrstan. Povratak u hotel a tamo iznenađenje: u mjestu gdje dolaze biciklisti ljudi misle na sve, pa je omogućeno besplatno pranje bicikla odmah nakon vožnje. Slijedi večera i planiranje ture za sutra.


Poziranje na kraju prve vožnje; pranje bicikla za sutra

Sutra izvjestaj sa nove voznje 🙂

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

5 Replies to “Lago di Garda 2010 – Dan 1.

 1. Momci vi ste naš ponos, svaka čast samo tako nastavite.

 2. Ma ja, možete Vi…

  Dok drugi udarnicki rade… Fin provod želim…

 3. kada kupim i ja dobar bajk idem sa vama! hehehe
  Svaka cast!!! 
  Zelim vam dosta lijepog vremena i dobrih trenuraka!
  Pozzzz iz Visokog!

 4. Hvala raja!

  @Frki:
  Tebe racunamo za slijedecu turu svakako ali kaze Meri samo pod uslovom da poneses instrument!

 5. ma moze Frki uvijek oko rostilja i muzike, a vi ganjajte bicikla i vrhove :)))))

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.