Aktuelno Region

Kvarnerski otoci pod opsadom biciklista – startao „Adria Bike 4 islands MTB race“

_DSC6204s (Custom)

U srijedu u 10 ujutro u mjestu Baška na otoku Krku krenula je utrka brdskog biciklizma „Adria Bike 4 islands MTB race.“ Kroz četiri dana biciklisti u paru iz cijeloga svijeta odvozit će ukupno 270 kilometara na četiri otoka.

_DSC2663 (Custom) _DSC2608 (Custom)

Među više od 200 natjecatelja iz 19 zemalja, danas smo dobili pobjednike prve etape u četiri kategorije. U muškoj konkurenciji vode Marton Blazso i Jiri Krivanek iz Češke, a kod žena trenutno prvo mjesto drže Hrvatice sestre Zorana i Gorana Težak. Najbolji muško-ženski par su Natalija Anderluh i Primož Lindič iz Slovenije, a kategoriju muškaraca preko 45 godina predvode također Slovenci Konstantin Kuzmin i Matjaž Murgelj.

_GRI6105s (Custom) _GRI5542s (Custom)

[box type=”none”]unnamedNa ovoj prestižnoj utrci učešće su uzeli i BH predstavnici, vozači Udruženja brdskih biciklista MTBA, Ozrenko Mahmutović i Ivan Gakić.

Na kraju prve etape, naš tim je zauzeo 30. mjesto u najjačoj konkurenciji od 58 timova. Našim momcima sljedeća tri dana želimo još sreće i uspjeha.[/box]

Preostale su još tri etape koje će se voziti iduća tri dana. Nakon Baške i otoka Krka, biciklisti odlaze u mjesto Lopar na otoku Rabu. Ono što je posebno zanimljivo kod druge etape je start koji će biti direktno sa samog trajekta.

Rezultati svih etapa zbrajaju se da bismo 18.04. dobili pobjednike prvog „Adria bike 4 islands racea“.

[box type=”none”]
_GRI5853s (Custom)
Oficijelni rezultati nakon prve etape:

[/box]

_DSC2698 (Custom) _DSC2739 (Custom)

Da je riječ o izazovnoj i zahtjevnoj utrci potvrđuje dolazak europske prvakinje Tanje Žakelj iz Slovenije, koja je pohvalila organizaciju utrke na jedinstvenom mjestu. „Biciklistička ruta prolazi tik uz more, ali sastoji se i od zahtjevnijih uzbrdica. Neka mjesta oduševila su me svojom ljepotom“, izjavila je Tanja nakon utrke.

_MG_1390 (Custom) _MG_1325 (Custom)

WEB: www.adriabike.hr

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.