Region

Etapna MTB utrka 4 Islands dobila novog naslovnog sponzora

Prošlog tjedna, potpisan je u Pragu sponzorski Ugovor između Adria Bike-a, organizatora biciklističkih utrka u Hrvatskoj i Mitasa, najvećeg europskog proizvođača guma za bicikle. Ugovor je vezan uz 4 Islands, najpoznatiju hrvatsku MTB etapnu utrku koja će se ove godine održati po treći puta. Mitas postaje generalni sponzor za 4 Islands pa će se tako od sada utrka zvati Mitas 4 Islands. Obje strane uvjerene su da je ovo veliki korak za daljnji razvoj 4 Islands-a.

“Mitas, u vlasništvu švedske Trelleborg Grupe, redefinrao je svoju marketinšku strategiju koja ide u smjeru povećanja globalne poznatosti branda. Želimo nastaviti graditi naš brand i prenjeti naša iskustva koja smo stekli kao veliki sponzori i pokrovitelji događanja kao što su UCI World XC Championship, utrke Svjetskog kupa i etapne utrke kao Cape Epic i Crocodile Trophy. Konstantno tražimo nove prilike po cijelom svijetu i premda postoji mnogo kvalitetnih “stage race” utrka, hrvatski 4 islands je jedan od rijetkih koji nudi jedinstveni set-up i iskustvo. Smatramo to ključnim faktorom po kojem se najbolje utrke razlikuju od onih odličnih i koji ih čine nezaboravnim i atraktivnim iskustvom za vozače, posjetitelje, pratioce i medije. Takve predispozicije prepoznali smo kod utrke 4 Islands i izvrsno pristaju stragegiji koju gaji Mitas i rješenjima koja Mitas donosi” – rekao je Pavel Nosek, Marketing manager. 

Obje strane uvjerene su rast važnosti utrke u svijetu ljubitelja brdskog biciklizma.

Hrvoje Šepić, direktor eventa: “Vrlo smo sretni što nam je Mitas partner. Pratili smo kako Mitas aktivira svoja sponzorstva na najpoznatijim svjetskim utrkama i vjerujemo da će Mitasovo iskustvo podići doživljaj vozača na utrci na još viši nivo. Velika popularnost koju je stekao 4 Islands u proteklim godinama, s Mitasom je dobila partnera s kojim će dobiti globalnu prepoznatljivost”

Od svojeh prvog izdanja prije 3 godine, 4 Islands je utrostručio broj sudionika i postavio se na mapi najrelevantnijih etapnih MTB utrka u svijetu. Utrka se održava na 4 kvarnerska otoka tijekom 4 dana što joj daje jedinstvenost i prepoznatljivost između drugih utrka u svijetu. Različiti teren i zahtjevni trailovi testiraju snagu, brzinu, fizičke i tehničke sposobnosti svih natjecatelja. Dobra opremljenost i pripremljenost kako vozača tako i bicikala postaje ključan faktor kako bi se natjecatelji uspjeli boriti sa usponima i spustevima te ostalim ljepotama koju pružaju kvarnerski otoci.

Prema Pavelu Noseku, Mitas konstantno traži načine da unaprijedi iskustvo vozaća na različitim terenima: “Teren na Mitas 4 Islands-u je svakako jedan od zahtijevnijih terena i odabir pravih guma često je ključan kako bi se ostvario rezultat. Za otoke bi preporučio gume Mitas tubeless Supra folding koje su opremljene sa TEXTRA tehnologijom koja dodatno zaštičuje bočne stranice gume. Ova jedinstvena karakteristika je predstavljena i testirana na sličnim utrkama i zahtijevnim terenima kao što su oni na ABSA Cape Epic gdje je Mitas službeni dobavljač guma od 2015. Za vozače koji traže više “sigurnosti” i “gripa” preporučam kombinaciju modela Kratos (naprijed) i Scylla (otraga) dok će top vozači sa vrhunskom tehnikom najviše cijeniti Scylla model na oba kotača”

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.