MTB staze u BiH

Kladanj- Muška voda- Konjuh

Konjuh je planina relativno nepoznata brdskim biciklistima u BiH. Međutim, zbog konfiguracije terena, vegetacije i odličnog makadamskog puta koji vodi do vrha, predstavlja izvrstan izbor dokom ljetne sezone. Ovu turu mogu voziti i početnici, naravno ne cijelu dionicu.
Vrsta podloge varira, od asfaltne ceste na početku, preko dobro utabanog makadama, finog zemljanog puta, do gudura i voderina na ekstremnim dijelovima spusta sa vrha.

Na ovoj vožnji pošli smo iz Kladanj put izletišta i hotela Muška voda. Dalje smo produžili prema Konjuhu, a pravi uspon je uslijedio tek zadnjih 7-8 km uspona. Nakon posjete vojnom objektu na vrhu, u povratku, odlučili smo se za spust šumskom stazom za uzvlačenje trupaca. Jako strma i tehnički zahtjevna staza se definitivno ne preporučuje neiskusnim vozačima.
Od mosta “60tonac” smo nastavili istim putem kojim smo i došli, ali smo iskoristili priliku za posjetu Paučkom jezeru.

Interaktivna mapa dionoce:

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

4 Replies to “Kladanj- Muška voda- Konjuh

  1. pozdrav,
    pitanje za bajkera koji je postavio ovu turu, da li se moze od muske vode doci do banovica – odnosno ima li neki normalan(prohodan) put?
    unaprijed zahvalan!

  2. Nažalost nemamo informaciju o tome. Sudeći po onome što smo tamo vidjeli, mislim da to nije baš realna opcija….

  3. Sejo ima biciklistička staza, ali nije jos dobro utvrđena ako bi isao tim putem potrebno je da neko ide sa tobm, jer tamo se lako mozes izgubiti u sumi.

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.