BH scena

Izvještaj sa utrke Giro Bambino

Jucer (28. juni) je u Vilsonovom šetalištu održana rekreativna biciklisticka trka za djecu Giro Bambino, u potpunosti u organizaciji UG Giro di Sarajevo. Iako nam vremenske prilike nisu bile naklonjene pocetkom dana, sve se popravilo do pocetka trke i ona je održana vrlo uspješno, bez ijednog incidenta ili problema. Ucestvovalo je oko 80 mališana na biciklima, i svi oni su bili pocašceni sa slatkišima, sokovima i balonima. Svi ucesnici su uspješno odvezli zadatu rutu, i niko nije posustao. Rutu je fizicki obezbjedjivao OStim UG Giro di Sarajevo, bez potrebe za vecim intervencijama, sem asistiranjem samim ucesnicima. Sama trka je završena za nekih 30 minuta, koliko je trajala i dodjela nagrada. Podijelili smo 30 majica sa natpisom GIRO BAMBINO, poklon UG Giro di Sarajevo; 3 kacige i 3 torbice za biciklo, te jedno djecije biciklo, sve pokloni prijatelja udruženja, firme Matis. Svi dobitnici su izvuceni nasumce, a izvlacila ih je najnovija clanica našeg OStima, Brankica. Biciklo je dobila djevojcica Hana Šurkovic.

UG Giro di Sarajevo je ovom trkom htjelo skrenuti pažnju na probleme s kojima se suocavaju biciklisti u našem gradu, ali je primarni cilj bilo održavanje obecanja koje smo dali najmladjima prošle godine, a to je da cemo im organizirati trku koja ce biti posvecena samo njima. Željeli smo dati djeci priliku da se osjecaju ponosnima što su dio biciklisticke mase ovog grada, i da ako nastave da se bave biciklizmom, da u Sarajevo imaju perspektivu.

Primarni cilj UG Giro di Sarajevo i dalje ostaje saradnja sa vlastima na izgradnji mreže profesionalnih biciklistickih staza na nivou grada, i na tom cilju cemo ustrajati, koliko god bude trebalo.

Hvala sponzorima:
Mercator
Matis
Olimpija
Unilab
Hyundai
Elzas
Coloseum Club

Hvala svim pripadnicima OStima, hvala svim volonterima, policiji, gradjanima i najvece HVALA djeci što su se odazvala našem pozivu.

Vidimo se 19. jula na Giro 2 trci!

Izvor: www.girodisarajevo.ba

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.