BH scena

Biciklisti će ipak moći voziti šumama FBiH

Neslužbeno doznajemo da su predstavnici biciklističkih udruženja i MTB asocijacije pri Biciklističkom savezu BiH dobi obećanje da će se iz člana 14  Nacrta zakona o zaštiti prirode FBiH izbaciti biciklisti, tj. da se neće postaviti ograničenja na njihovo kretanje po neuređenim putevima i generalno u prirodi.

Podsjetimo, član 14. u prijedlogu zakona glasi doslovce ovako: „Radi sprječavanja nanošenja šteta na prirodi zabranjeno je na područjima izvan naselja i izvan svih vrsta cesta, poljskih puteva, uređenihstaza i poligona za vožnju (test vožnje, cross vožnje, off-road vožnje, sportske, takmičarske i promotivne vožnje, te njima slični oblici korištenja), voziti, parkirati ili organizirati vožnje vozilima na motorni pogon i biciklima osim u slučajevima obavljanja službene dužnosti, poljoprivrednih, šumarskih ili drugih dopuštenih djelatnosti, odnosno kada je to u skladu s ovim Zakonom i drugim propisima.“

Vijest o marginaliziranju brdskih biciklista brzo se proširila i izazvala burne reakcije skoro svih biciklističkih udruženja u zemlji pa čak i šire. Ipak, po svemu sudeći, ovdje se očito radilo o brzopletosti i površnosti onih koji su inicijalno ovaj Nacrt pravili, ili pak (što bi bilo mnogo gore) o “dimnoj zavjesi” iz koje se kriju neke druge pretenzije.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

2 Replies to “Biciklisti će ipak moći voziti šumama FBiH

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.