BH scena Takmičenja

Stotinjak biciklista iz pet zemalja na nedjeljnom MTB maratonu na Gorancima

0

Stotinjak biciklista iz pet zemalja prijavilo se do sada da sudjeluje na međunarodnom XC (cross country) maratonu „XCM Herzegovina 2016” koji će se održati u nedjelju, 11. rujna, na Gorancima iznad Mostara. Organizatori ove sportske manifestacije su Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl“ i Biciklistički savez BiH, u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar i Udrugom “Herzegovina Outdoor”.  Zbog atraktivnosti natjecanja, XC maraton postavljen je na području Goranaca, planine Čabulje, Vrda i Raške gore na kružnoj stazi dužine 31 km. Elite natjecatelji će voziti dva kruga, dok ostale kategorije. kao i rekreativni biciklisti, vozit će jedan krug.Okupljanje i revijalni start bit će ispred Konobe „Goranci“ u 12 sati, a startno-ciljna ravnina bit će postavljena na platou Goranaca.

xcmherzegovina

Za najbolje na utrci predviđen je bogat novčani nagradni fond.  Nakon utrke predviđeno je sadržajan zabavni program uz hranu i piće. Utrka je ujedno i Državno prvenstvo BiH u XC maratonu, a najbolji vozači dobit će i međunarodne UCI bodove. Utrka je i rekreativnog karaktera, što znači da je mogu, osim licenciranih vozača, voziti rekreativci. Prijave za sudjelovanje na utrci primaju se i na dan utrke.

Pokrovitelji utrke su Turistička zajednica HNŽ-a, Sportski savez Grada Mostara, Konoba „Goranci“ te agencija Shift Brand Design. Zlatni sponzor utrke je Unicredit banka, srebreni Satelit Međugorje, a brončani Nekretnineinn. Utrku su pomogli i tvrtke GumaM, Capriolo, Spark, Eronet, Fortuna, Restoran Karting klub, Screenfire, GBT,  EuroCompany99, Bernina, te HGSS i MUP HNŽ-a.

Više detalja o utrci može se vidjeti na Facebook stranici https://www.facebook.com/XCMHerzegovina/

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.