Vijesti iz sporta

Izvještaj sa 2.kola Zimske lige IPGŽ (HR) & SLOVENIJE

U nastavku donosimo još jedan izvještaj sa međunarodne zimske MTB lige Hrvatske i Slovenije, ovaj put radi se o utiscima sa 3. kola ovogodišnje lige.

I treći puta „Pero“

Treće kolo, treće Zimske lige, po treći puta je održano u Lovrinu, po treći puta kod Matića, i treći puta za redom u trećoj Zimskoj ligi je pobijedio Petar Zupančić. Pero očito ima namjeru osvojiti treću Zimsku ligu, sudeći po tome da do sada u tri održana kola nije izgubio čak niti jedan krug.

Iako su bili blagdani pa su mnogi ligaši ostali u krugu svojih obitelji, velik dio njih je došao u Lovrin na trošenje svih kalorija i masnoća koje je nakupio dva dana prije, što je čisto zadovoljavajuće.

Nešto više od pedesetak natjecatelja lagano Demianski zagrijano oralo je sat i nešto malo više vermena blato između Gortanovih loza. Potrošene blagdanske kalorije ponovo su nakon utrke nadoknadili obilatom prisutnošću hrane , kolačića i kuhanoga soka od bijelog grožđa sa klinčićima tako da je domaćin utrke „Matić Servis“ zadivljen druželjubivošću i prekrasnom postbožićnom atmosferom natjecatelja najavio je već sada „4. XC Okoli Gortanovih trsa“ 2010. kao utrku sa rezanjem pršuta do kosti. Organizator Zimske lige zbog toga je specijalnim okovratnim brončanim priznanjima nagradio domaćina N. Matića kao B početnika a jer mu je to tek 3 organizacija. Z. Zupančiča kao tek U23 stalnog prisutnjaka koga će uskoro proglasiti i Istrijanom te utemeljitelja mnogih mtb staza taznim županijama E. Malvazijus, svevremešnog veterana sa novim pomlađenim statuspm „spot“, jer to je ta kategorija gdje se u biti treba učlanjivati.

Utrku, nakon starta povukao je „opet i ponovo“ Zupančić. Pratili su ga Aleš Hrvatin, Jure Kukvič, Janez Dejak i Mihić Elvis. „Perotempo“ na početku utrke, prva dva kruga je uspio držati Mihić i Hrvatin. Mihić je kasnije imao mali kvar pa je završio sa krugom manje. Aleš Hrvatin je ponovo drugi dok je 3. mjesto ukupnog poretka pripalo Kukviču. Lovrinom među Gortanovim trsima ljepo bitku za 10. poziciju vodio je Goran Zidarić – ZeeTso i izborio ju! Zbog svestranog zalaganja ZeeTso a kako ga mnogi od dragosti nazivaju „Zeco“ u sljedećam kolu morati će zato biti „zec“. Kod žena opet je bila najbolja Antonela Ferenčić koja ove godine nastupa bez prave konkurencije iako u IPGŽ a i u Sloveniji ima poprilično dobrih natjecateljica.

Po kategorijama u kategoriji do 15 godina pobjednik je i ukupni pobjednik Petar Zupančič – KD Calcit Kamnik. Drugi je Mateo Franković – BBK Kvarner a 3. Bruno Peša – BK Buzet.

Do 20 najbolji je Jasmin Bećirović BK Puris Kamen, drugi je Petar Vuković BK Buzet a treći Antonio Udović iz Kvarnera.

Do 30 najbrži je bio Aleš Hrvatin – BK Buzet ispred Janeza Dejaka – ŠD Energija i trećega Saše Vidovića – BK buzet

U kategoriji preko 30 pobjedu je uzeo Jure Kukvič – Calcit Kamnik ispred Edvarda Schumeta inače aktivnog natjecatelja u skijeringu i skijaškom trčanju a treće mjesto pripalo je Tinu Zupančičiću iz Kočevlja.

Nakon 3 održana kola u ukupnom poretku vodi Zupančič sa 600 bodova , Hrvatin je 2. sa 570 bodova i trećega Saše Vidovića sa 450 bodova. Antonela Ferenčić skupila je svih 600 bodova u konkurenciji žena , kao i Zupančič u konkurenciji do 15 godina. Buzećani Vuković i Hrvatiun su vodeći u kategorijama do 20 i do 30 a Aleš Boben iz Postojne vodeći je natjecatelj kategorije preko 30 godina.

Rezultati i ukupni poredak su standardno na www.adriatic-timing.com

By Pop – CRO MTB PRESS INFO – Saša Popović, Svetlana Barać & Elvis Černeka

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.