Vijesti iz sporta

I nakon pada na utrci osvojila 7.mjesto i 16 UCI bodova

Sedmerostruka državna prvakinja i Balkanska šampionka Lejla Tanović nastupila na UCI C1 Kamenjak Rocky trails utrci u Premanturi i osvojila 7.mjesto i novih 16 UCI bodova. Na najvećoj do sada Kamenjak Rocky trails utrci nastupila je izuzetno jaka konkurencija i najveći broj takmičara. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Tanja Žakelj iz Slovenije osvajačica svjetskog kupa.

Nakon pada u grupnom šprintu zajedno sa takmičarkom iz Italije Lejla je završila na posljednjoj poziciji. U narednih 5 krugova Lejla  je pronašla svoj ritam i svaki krug prestizala po dvije do tri takmičarke da bi u posljednjom krugu vodila veliku bitku protiv poljske takmičarke Ziolkowske Michaline za sedmu poziciju. Tanović ja napala na posljednjem tehničkom usponu a napad nije mogla ispratiti poljska takmičarka.

„Sigurno da bi Lejlin plasman bio bolji da nije došlo do pada, međutim pokazala je veliku borbenost i sa zadnje pozicije uspjela stići do 7.mjesta i novih 16 UCI bodova sa kojima je očekuje napredak na UCI listi. Veliku požrtvovanost na utrci prepoznali su i navijači pa su na proglašenju najboljih našu takmičarku nagradili velikim aplauzom“, rekao je trener Amar Njemčević

Nakon olimpijske cross country disciplini sutradan na redu bio je maraton dužine 62km. Najbolja bh.biciklistkinja je uprkos povredama zadobijenih dan ranije nastupila na maratonu i osvojila 8.mjesto.

„Izuzetno sam zadovoljna formom koju sam pokazala na XCO utrci što je ujedno i moje prvo takmičenje u sezoni, tako da uprkos padu i manjim povredama odlučili smo da nastupim na maratonu koji nije moja primarna disciplina. Maraton sam vozila veoma dobro i na kraju osvojila 8.mjesto. Sada slijedi priprema za veoma napornu trodnevnu etapnu utrku koja me očekuje sredinom mjeseca u Španiji,“ rekla je za kraj Lejla Tanović.

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.