BH scena

Izgradnja bike-parka u Vitezu

20161028_111738

Nakon što su se uspješno pokazali u organizacijama utrka “Škoda XC lige“, državne Premijer lige u brdskom biciklizmu, entuzijasti iz BK „Vitez“ su nas obradovali s još jednom lijepom vijesti: u ovom gradu će se graditi biciklistički park, jedan od prvih u Bosni i Hercegovini. Na taj način grad Vitez će biti bogatiji za još jednu atraktivnu turističku ponudu, a biciklisti, kako rekreativci tako i oni aktivni će dobiti poligon za trening, takmičenja i usavršavanje svojih vještina.

20161028_110325

Projekat izgradnje biciklističkog parka ne bi bio moguć bez društveno odgovornih kompanija koje pomažu razvoj lokalnih zajednica. Jedna od takvih je svakako i DM DROGERIE MARKT d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu i prodavnicama u svim većim bh. gradovima. Naime, u povodu desetogodišnjice poslovanja u BiH ova kompanija je pokrenula akciju dm {ZAJEDNO} za bolje sutra te od prispjelih 445 projekata, odabrala najboljih deset, među njima i projekat izgradnje biciklističkog parka u Vitezu. Iznos koji je darovan u tu svrhu je 8.000 KM. Povodom uručenja čeka donacije koje je upriličeno na samom lokalitetu budućeg biciklističkog parka, Ajdin Gačanović, menadžer Tehničke i sistemske podrške u dm-u izjavio je: „Promocija zdravog života, boravka u prirodi i sporta važan je dio društveno odgovornog poslovanja dm-a. Projekt uređenja biciklističkog parka sigurno je jedan od projekata kojim se grad Vitez može ponositi a mi vjerujemo da će on biti mjesto susreta istinskih ljubitelja ovog sporta.“

20161028_111902

„Podrška dm-a za ovaj projekat je važna budući da je ovo nešto novog u gradu Vitezu. Kada se projekt završi bit će to prvi biciklistički park u Bosni i Hercegovini. Ovo je san svih istinskih biciklista, bilo onih koji se bave rekreativnom vožnjom ili onih koji se natječu u ovom sportu. Realizacijom ovog projekta imat ćemo priliku za organizaciju natjecanja te omogućiti ovom olimpijskom sportu da zaživi u BIH. Grad Vitez mogao bi dobiti novu turističku ponudu, jer parkovi su već uobičajeni dio turističke ponude nama najbližih zemalja. Naša nastojanja bit će da uključimo i mještane naselja blizu staze za očuvanje životne sredine. Ovaj projekt je zahtjevan i traži dosta rada, odricanja, znanja i novca stoga zahvaljujem dm-u na ovom početnom impulsu koji je uvijek najteži jer se polazi od nule.“ – izjavio je g. Slobodan Brkić, predsjednik Biciklističkog kluba „Vitez“.

 

mekee
Za život i provod zaradjuje kao programer. Vozi srebreni FS bajk i rijetko ga pere.
http://www.mtb.ba

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.